Burgerbelangen Amstelveen

Burgerbelangen sluit jubileumjaar af met planten 31e walnotenboom

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft in het walnotenbomenparkje aan de Biesbosch de viering haar 30-jarig bestaan afgesloten met de plaatsing van de 31e walnotenboom.

Ter gelegenheid van het jubileum schonk bbA vorig jaar het walnotenparkje  aan de inwoners van Amstelveen. Daarmee wilde de partij ook aangeven dat het groen en gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. 'Walnoten zijn door de bijzondere voedingsstoffen zeer gezond om te eten,' meldt de partij.

In  aanwezigheid van de fractie, bestuur, leden  en een aantal belangstellende flatbewoners  werd het planten  door partijvoorzitter Peter Bot en burgerlid/penningmeester Daniëlle de Kluijver afgesloten met een paar emmers water, zodat de wortels meteen konden hechten. 

Nog eentje

BbA geeft aan er geen groot evenement van hebben te willen maken. Voorzitter Peter Bot legt uit:  'Zie  het als een soort gimmick. We wilden het jubileumjaar ludiek afsluiten en vonden dat we het niet bij die 30 bomen konden laten. Daarom nog eentje er bij en na afloop samen koffie drinken. Goed voor het contact met de leden.'  De partij was ook zeer tevreden over de medewerking van de gemeente. 'Men had alles al klaar gemaakt. Het gat in de rond en de paaltjes om de boom overeind te houden. Dat  bleek ook wel nodig, want er stond een harde wind.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.