Pixabay.com

Burgerbelangen vreest overbelasting Meerkamp na sluiting zwembad in Uithoorn

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B & W in Amstelveen vragen stellen over de consequenties voor het Amstelveense zwembad De Meerkamp, nadat deze week bekend werd dat zwembad De Otter in Uithoorn begin mei de deuren sluit. Zevenhonderd kinderen moeten volgens bbA op zoek naar een ander zwembad voor instructie- en leszwemmen 

'Afgelopen dinsdag maakte de eigenaar en beheerder Remko Smit bekend dat door de Corona maatregelen en de torenhoge energieprijzen het zwembad niet meer rendabel is,' mledt bbA in een persbericht. 'Het zwembad wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen en nauwelijks nog voor het recreatiezwemmen. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kinderen die er zwemlessen volgen, vertelde eigenaar Remko Smit. “Dat zijn er nu ongeveer zevenhonderd".'

Wachtlijst

'Die kinderen zouden een alternatief kunnen vinden in het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer en zeker ook De Meerkamp in Amstelveen. Alleen kampt De Meerkamp al met een grote wachtlijst.

bba Ferry van Groeningen gr2022.jpg
Ferry van Groeningen

Ewa Petiet en Ferry van Groeningen willen namens de bbA – fractie het College de volgende vragen stellen:

  1. Is er contact geweest tussen de gemeente Amstelveen en of De Meerkamp met De Otter?
  2. Zo ja, is er gesproken over het al dan niet overnemen van zwemlessen?
  3. Wat betekent de sluiting van De Otter voor de benodigde zwemcapaciteit van de De Meerkamp. En voor de wachtlijst?
  4. Heeft deze ontwikkeling invloed op de start van de aanleg van het extra zwemwater in De Meerkamp?

ewa_petiet_burgerbelangen_amstelveen.jpg
Ewa Petiet

De Otter is een particulier zwembad. De gemeente Uithoorn gaf al in een persbericht aan dat het niets kan betekenen. De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling   zijn er volgens gemeente Uithoorn niet.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Let's dance: rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De Stichting Rolstoeldansen Amstelveen staat de laatste tijd meer dan ooit in de belangstelling. De vereniging laat zich zien op diverse lokale evenementen (zoals Amstelveen on Wheels) en liet ook Amstelveense raadsleden kennismaken met de wereld van het rolstoeldansen .Vrijwilligster Corrie van Hugten, tijdens het Sportgala Amstelveen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar, is al 42 jaar (!) de drijvende kracht achter de Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, maar ook achter de Stichting Rolstoeldansen Nederland. In 1980 kreeg Corrie van een bevriende dansleraar uit Leiden een bijzondere opdracht, die ze tot op de dag van vandaag met bevlogenheid uitvoert. ‘Hij zei tegen mij: jij gaat zorgen dat mensen met een beperking dansplezier krijgen.’ En zo geschiedde.

Kunst & Cultuur vandaag 09:00

Nu te zien in Museum JAN: Tjalf Sparnaay - The Bigger Picture

Amstelveen - Met de jubileumtentoonstelling The Bigger Picture viert Museum JAN de 70ste verjaardag van beeldend kunstenaar Tjalf Sparnaay. Ruim 60 werken uit verschillende museale en particuliere collecties geven een bijzonder overzicht van zijn oeuvre: van zijn eerste illustraties voor ansichtkaarten tot zijn nieuwste foodpainting WasteScape dat voor het eerst wordt geëxposeerd voor publiek.

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.