Pixabay.com

Burgerbelangen vreest overbelasting Meerkamp na sluiting zwembad in Uithoorn

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B & W in Amstelveen vragen stellen over de consequenties voor het Amstelveense zwembad De Meerkamp, nadat deze week bekend werd dat zwembad De Otter in Uithoorn begin mei de deuren sluit. Zevenhonderd kinderen moeten volgens bbA op zoek naar een ander zwembad voor instructie- en leszwemmen 

'Afgelopen dinsdag maakte de eigenaar en beheerder Remko Smit bekend dat door de Corona maatregelen en de torenhoge energieprijzen het zwembad niet meer rendabel is,' mledt bbA in een persbericht. 'Het zwembad wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen en nauwelijks nog voor het recreatiezwemmen. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kinderen die er zwemlessen volgen, vertelde eigenaar Remko Smit. “Dat zijn er nu ongeveer zevenhonderd".'

Wachtlijst

'Die kinderen zouden een alternatief kunnen vinden in het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer en zeker ook De Meerkamp in Amstelveen. Alleen kampt De Meerkamp al met een grote wachtlijst.

bba Ferry van Groeningen gr2022.jpg
Ferry van Groeningen

Ewa Petiet en Ferry van Groeningen willen namens de bbA – fractie het College de volgende vragen stellen:

  1. Is er contact geweest tussen de gemeente Amstelveen en of De Meerkamp met De Otter?
  2. Zo ja, is er gesproken over het al dan niet overnemen van zwemlessen?
  3. Wat betekent de sluiting van De Otter voor de benodigde zwemcapaciteit van de De Meerkamp. En voor de wachtlijst?
  4. Heeft deze ontwikkeling invloed op de start van de aanleg van het extra zwemwater in De Meerkamp?

ewa_petiet_burgerbelangen_amstelveen.jpg
Ewa Petiet

De Otter is een particulier zwembad. De gemeente Uithoorn gaf al in een persbericht aan dat het niets kan betekenen. De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling   zijn er volgens gemeente Uithoorn niet.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:44

Het Wapen voorop in oranjestrijd tegen Verenigde Staten

Amstelveen - De Amstelveense cafés zijn weer klaar voor de volgende oranjewedstrijd op het WK in Qatar: Nederland versus de Verenigde Staten. In het kleinste 'stadion' van Amstelveen (Het Wapen in het Oude Dorp) hebben ze er in ieder geval vertrouwen in: stadiondirecteuren Theo Konijnenberg en Marcel Kunst houden de beker vast omhoog.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

AmstelveenZ lezersvoordeel: Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises

Amstelveen - De Amsterdamse grachten staan tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 weer in het teken van het betoverende Amsterdam Light Festival. Voor de wereldberoemde rederij Lovers Canal Cruises is het traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het vaarseizoen. AmstelveenZ biedt lezers 25 procent korting op een klassieke rondvaart tijdens het adembenemende lichtspektakel in de hoofdstad.