Pixabay.com

Burgerbelangen vreest overbelasting Meerkamp na sluiting zwembad in Uithoorn

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B & W in Amstelveen vragen stellen over de consequenties voor het Amstelveense zwembad De Meerkamp, nadat deze week bekend werd dat zwembad De Otter in Uithoorn begin mei de deuren sluit. Zevenhonderd kinderen moeten volgens bbA op zoek naar een ander zwembad voor instructie- en leszwemmen 

'Afgelopen dinsdag maakte de eigenaar en beheerder Remko Smit bekend dat door de Corona maatregelen en de torenhoge energieprijzen het zwembad niet meer rendabel is,' mledt bbA in een persbericht. 'Het zwembad wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen en nauwelijks nog voor het recreatiezwemmen. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kinderen die er zwemlessen volgen, vertelde eigenaar Remko Smit. “Dat zijn er nu ongeveer zevenhonderd".'

Wachtlijst

'Die kinderen zouden een alternatief kunnen vinden in het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer en zeker ook De Meerkamp in Amstelveen. Alleen kampt De Meerkamp al met een grote wachtlijst.

bba Ferry van Groeningen gr2022.jpg
Ferry van Groeningen

Ewa Petiet en Ferry van Groeningen willen namens de bbA – fractie het College de volgende vragen stellen:

  1. Is er contact geweest tussen de gemeente Amstelveen en of De Meerkamp met De Otter?
  2. Zo ja, is er gesproken over het al dan niet overnemen van zwemlessen?
  3. Wat betekent de sluiting van De Otter voor de benodigde zwemcapaciteit van de De Meerkamp. En voor de wachtlijst?
  4. Heeft deze ontwikkeling invloed op de start van de aanleg van het extra zwemwater in De Meerkamp?

ewa_petiet_burgerbelangen_amstelveen.jpg
Ewa Petiet

De Otter is een particulier zwembad. De gemeente Uithoorn gaf al in een persbericht aan dat het niets kan betekenen. De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling   zijn er volgens gemeente Uithoorn niet.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.