Pixabay.com

Burgerbelangen vreest overbelasting Meerkamp na sluiting zwembad in Uithoorn

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B & W in Amstelveen vragen stellen over de consequenties voor het Amstelveense zwembad De Meerkamp, nadat deze week bekend werd dat zwembad De Otter in Uithoorn begin mei de deuren sluit. Zevenhonderd kinderen moeten volgens bbA op zoek naar een ander zwembad voor instructie- en leszwemmen 

'Afgelopen dinsdag maakte de eigenaar en beheerder Remko Smit bekend dat door de Corona maatregelen en de torenhoge energieprijzen het zwembad niet meer rendabel is,' mledt bbA in een persbericht. 'Het zwembad wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen en nauwelijks nog voor het recreatiezwemmen. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kinderen die er zwemlessen volgen, vertelde eigenaar Remko Smit. “Dat zijn er nu ongeveer zevenhonderd".'

Wachtlijst

'Die kinderen zouden een alternatief kunnen vinden in het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer en zeker ook De Meerkamp in Amstelveen. Alleen kampt De Meerkamp al met een grote wachtlijst.

bba Ferry van Groeningen gr2022.jpg
Ferry van Groeningen

Ewa Petiet en Ferry van Groeningen willen namens de bbA – fractie het College de volgende vragen stellen:

  1. Is er contact geweest tussen de gemeente Amstelveen en of De Meerkamp met De Otter?
  2. Zo ja, is er gesproken over het al dan niet overnemen van zwemlessen?
  3. Wat betekent de sluiting van De Otter voor de benodigde zwemcapaciteit van de De Meerkamp. En voor de wachtlijst?
  4. Heeft deze ontwikkeling invloed op de start van de aanleg van het extra zwemwater in De Meerkamp?

ewa_petiet_burgerbelangen_amstelveen.jpg
Ewa Petiet

De Otter is een particulier zwembad. De gemeente Uithoorn gaf al in een persbericht aan dat het niets kan betekenen. De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling   zijn er volgens gemeente Uithoorn niet.


Meer nieuws

Horeca vandaag 08:23

Ervaar de verrassende lunches & diners bij restaurant Micaro

Amstelveen - Micaro, synoniem voor een unieke smaakbeleving dat bereid is met liefde en geduld, daagt je uit om je zintuigen te laten verrassen. Stap binnen, ontspan en laat de waan van de dag achter je. Dit, terwijl je geniet van een lunch of diner die je verwachtingen overtreft.

Algemeen gisteren 16:48

Zwanenfamilie bivakkeert aan Jane Addamslaan: matig uw snelheid

Amstelveen - Een zwanenfamilie bivakkeert al enkele dagen op een smal grasstrookje tussen het fietspad en de autoweg aan de Jane Addamslaan in Westwijk. Hoewel het nog goed gaat, wordt verkeer verzocht om de snelheid te matigen zolang de zwanen er met hun kroost er zitten.

Sport gisteren 11:55

Dag van de Yoga: 17 juni gratis yoga bij Amity International School

Amstelveen - Zaterdag 17 juni 2023, van 10.00 tot 12.00 uur vindt gratis de Internationale Dag van de Yoga plaats bij Amity International School in Amstelveen. Deze ochtend wordt georganiseerd door de Ambassade van India uit Den Haag, in samenwerking met Stichting International Day of Yoga en Stichting Bridging the Gap. Zowel jong als oud is welkom om kennis te maken met yoga.