Ruud Kootker (bbA)
Advertorial Politiek

Burgerbelangen wil oplossing voor noodlijdende sportclubs

AMSTELVEEN – Burgerberlangen Amstelveen (bbA) stelt dat diverse Amstelveense sportverenigingen in (financiële) nood verkeren en wil die nood eerst in kaart brengen, alvorens te investeren in het Amstelveense sportklimaat.

BbA-Burgerraadslid en nummer drie op de kandidatenlijst Ruud Kootker: ‘We weten dat diverse takken van sport het moeilijk hebben. Laten we helder zijn; zaalsporten, turnen en zwemmen hebben het moeilijk. Deels door gebrek aan kader, deels omdat ze de zaalhuren niet meer kunnen betalen. Maar ook voor voetbalclubs dreigen problemen’. Ruud Kootker meent dat dit zeker niet de schuld is van het sportbedrijf, dat met relatief bescheiden middelen moet werken.

Investeren

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) kan zich maar gedeeltelijk vinden in de plannen van coalitiepartner PvdA en oppositiepartij CDA om meer te investeren in breedtesport en bewegen. ‘Dat vindt bbA ook belangrijk maar denkt dat daarbij wordt voorbijgegaan aan de noden bij diverse verenigingen in Amstelveen.’

Voortouw

Fractievoorzitter Jitze Bakker vindt dat bbA met kandidaten die veel kennis van sport op alle niveaus hebben, hierin het voortouw moet nemen. 'We moeten eerst kijken hoe we de bestaande sportverenigingen kunnen versterken. Je kan wel zeggen dat we de jeugd tot 12 jaar gratis sport en bewegen moeten aanbieden, maar je moet dan eerst kijken of de sportverenigingen dit aankunnen. Wij zien problemen opdoemen. Daarom vindt bbA dat in de komende vier jaar sport en bewegen een nieuwe impuls moet krijgen'.

Faciliteren

'BbA wil de sport faciliteren. Hoe krijg je voldoende kader en hoe houden we voldoende clubmensen verbonden met de Amstelveense sportverenigingen. Zij zijn de specie van onze samenleving. Daar horen voor iedereen toegankelijke voorzieningen bij. We zullen eerst met de verenigingen en het Sportbedrijf in kaart moeten brengen wat nodig is en dan investeren. Het gaat uiteindelijk om goede sportorganisaties en als dat lukt, krijgen we de benodigde financiën zeker bij elkaar,' aldus Bakker.

Goed sportbeleid

Ruud Kootker daarover: “Laten we voorop stellen dat Amstelveen een goed sportbeleid heeft gevoerd. Daar valt weinig op aan te merken. In principe zijn onze accommodaties heel goed, maar we signaleren een veranderende situatie, waarbij de financiële druk voor de verenigingen hoog wordt. We willen voorkomen dat we ineens geconfronteerd worden met omvallende sportverenigingen'.

Garantstelling

En bbA - lijsttrekker en wethouder Peter Bot stelt: 'In principe hebben wij verantwoordelijkheid en initiatief via de sportnota neergelegd bij de verenigingen. Maar als er nieuwe initiatieven komen zijn we als college van B en W bereid om een garantstelling af te geven, waardoor initiatieven verwezenlijkt kunnen worden zoals bij Roda'23, Martinus en Myra. Maar ik geef toe dat je altijd open moet staan voor als dingen beter kunnen', aldus Bot.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.