Burgerbelangen wil vaart achter samenwerking omroepen

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil dat wethouder Rob Ellermeijer (Media, VVD) meer haast maakt met het afronden van de samenwerking tussen de omroepen RTVA en NH Media.

'Die samenwerking is nodig omdat eerder al RTVA  had aangegeven dat zij met de huidige beperkte middelen niet meer in staat is om het Amstelveense nieuws op TV, radio en internet te verzorgen. Het beoogde samenwerkingsverband moet leiden tot een nieuwe lokale omroep, waarin op onafhankelijke wijze op radio, tv en internet verslag wordt gedaan van de zaken die in Amstelveen en omgeving spelen,'zo meldt bbA in een persbericht.

Zomer 2019 

'Aanvankelijk was het de bedoeling, dat dit samenwerkingsverband tussen RTVA en NH Media in de zomer van 2019 zou worden geconcretiseerd. Dat lukte niet en in een brief aan het Commissariaat  voor de Media vroeg het College uitstel tot oktober aan. Het bevreemdt bbA dat het College in een nieuwe brief van 9 oktober heeft aangegeven dat beide partijen nog meer tijd nodig hebben, terwijl RTVA en NH Media al samenwerken.  Tevens meent  bbA, dat de partijen ook volledige overeenstemming hebben bereikt over  de benodigde budgetten en daarover al overleggen met de wethouder. BbA vraagt zich af  waarom er nog steeds geen raadsvoorstel is gepresenteerd.'

Budget

BbA wil weten of er al overeenstemming is met het College over het budget en zo niet waar dan de breekpunten liggen. BbA-raadslid Marga van Herteryck: 'We willen weten of de wethouder nog andere risico’s of obstakels ziet die zouden kunnen leiden tot een beëindiging van de huidige feitelijke samenwerking. Dan is de vraag om welke risico’s het gaat en we willen weten of de wethouder bereid is zich in te zetten om eventuele risico’s en obstakels weg te nemen.'Tenslotte vraagt bbA  de wethouder of hij nog dit jaar, en dan al in de raadsvergadering van 11 december, het voorstel voor het samenwerkingsverband van RTVA en NH Media aan de raad wil aanbieden, zodat per 1 januari 2020 formeel kan worden gestart met de beoogde samenwerking.'

Foto: BbA-raadslid Marga van Herteryck


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.