Alex en Stephan van Burgerlijk Amstelveen

Burgerlijk Amstelveen: verrassend lekker

Amstelveen - Soms word je zeer aangenaam verrast door een nieuwe horeca-aanwinst in Amstelveen. Dat is zeker het geval bij Burgerlijk Amstelveen, dat dit voorjaar de deuren opende aan de Amsterdamseweg 198. Burgerlijk Amstelveen serveert meer dan twintig soorten luxe hamburgers en bezorgt ze, inclusief wedges en saus, warm en perfect klaargemaakt aan huis.

De ‘hamburgerbroers’ Stephan en Alex de Meijer zijn de bevlogen ondernemers achter Burgerlijk Amstelveen. Het duo runt al sinds 2015 een zeer gewaardeerd burgerrestaurant in Mijdrecht (Burgerlijk Mijdrecht) en de broers besloten een bezorg- en afhaalrestaurant in Amstelveen te beginnen. Burgerlijk Amstelveen biedt nu ook Amstelveners een ervaring die de hamburger naar een culinair hoger niveau tilt. Een verrassend hoog niveau zelfs.

Van Black Angus tot Vegan

‘Voor onze runderburgers werken we uitsluitend met kwalitatief vlees van het Black Angus-ras,’ zegt Alex. De menukaart is zeer uitgebreid en de Black Angus-varianten zijn feitelijk allemaal aanraders, maar Burgerlijk biedt meer. Ook de Vegan-versie, de Herbivoor, smaakt als een echte hamburger. ‘We hebben klanten gehad die dachten dat ze een vleesburger hadden meegekregen, maar het is toch vegan,’ zegt Stephan.

AmstelveenZ testte Burgerlijk Amstelveen en kon niet anders concluderen dan dat Burgerlijk het uitmuntend voor elkaar heeft. Van bereiding (perfect) tot verpakking (duurzaam) en van smaak (10) tot bezorging (precies op tijd), alles was tot in perfectie voor elkaar. De focus ligt duidelijk op kwaliteit, versheid en smaak, maar zeker ook op service. Het proces van bestellen tot bezorging is efficiënt en vriendelijk geregeld.

Burgerlijk_Amstelveen_02.jpg

Inburgering

Een uitstekende manier om BurgerlijkAmstelveen uit te proberen is het Inburgering Menu: je heb dan de keuze uit drie kleinere hamburgers van 65gram, omdat het best moeilijk kiezen is uit zoveel lekkers. Maar je kan natuurlijkook voor de 200 grams enkele burger gaan. Voor de echte liefhebber is er zelfs een Big Boy-versie van 400 gram verkrijgbaar, maar dan moet je echt wel trek hebben. Onze favorieten: de Rib Eye Burger, de Carpaccio Burger en de Kipburger. Maar wil je iets meer buiten de gebaande paden: bij het Amsterdammertje (Ossenworstburger met Old Amsterdam) en de Noorse Zalmburger lik je ook je vingers af. Of je nu een fervente burgerliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een verrassend lekkere maaltijd, Burgerlij kAmstelveen is écht een aanrader. Het bezorg- en afhaalrestaurant heeft alles in huis om een blijvende favoriet te worden.

Burgerlijk Amstelveen is 7 dagen in de week open en bezorgt tussen 17.30 en 21.00 uur. Afhalen kan tussen 17.00 en 21.00 uur.

25% KORTING!

Burgerlijk Amstelveen uitproberen? Bestel rechtstreeks op de website www.burgerlijkamstelveen.nl en ontvang 25% korting met de code:25%

Let op! De kortingscode is alleen geldig op de eigen website van Burgerlijk Amstelveen en niet op andere bezorgsites. Geldig van 5 juli tot en met 4 augustus 2024.

Burgerlijk Amstelveen
Amsterdamseweg 198
020 786 59 64
www.burgerlijkamstelveen.nl

Dit artikel verscheen eerder in de juli-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 90.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.