R-Netlijn in Amstelveen

Bus 55 gaat, Tram 25 komt; minder bussen R-Net in avond en nacht

Amstelveen - Zowel Connexxion als GVB voeren de komende periode aanpassingen door in de dienstregeling, die effect hebben op ov-reizigers in Amstelveen.

GVB-Lijn 25 (Amsteltram) vervangt bussen 55 en 551

Op zondag 13 december 2020 gaat zoals bekend de nieuwe Amsteltram (Lijn 25) rijden. De Amsteltram rijdt met een frequentie van acht keer per uur. Als gevolg van de ingebruikname van de Amsteltram komen GVB-buslijnen 55 en 551  per 13 december per direct te vervallen.

Lijn 55 reed tijdens de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn tussen de Sacharovlaan in Westwijk en Station Zuid in Amsterdam. Lijn 551 reed als vervanging voor vervoer van en naar de eindhalte Westwijk en verbond diverse gezondheidscentra en woonvoorzieningen voor ouderen.

Buslijn 199

Connexxion voert maatregelen door per 3 januari 2021. De route van buslijn 551 wordt dus pas per 3 januari 2021 overgenomen door de 199 van Connexxion. Reizigers van de GVB-lijn 551 hebben daardoor tussen 13 december 2020 (als de 551 stopt met rijden) en 3 januari 2021 (als de nieuwe Connexxion-dienstregeling ingaat) titjdelijk geen directe verbinding tussen Westwijkplein/Gezondheidscentrum Duizendblad en Gezondheidscentrum Marne/ Ziekenhuis Amstelland. Voor deze korte periode kunnen zij hun bestemming bereiken met één overstap, meldt gemeente Amstelveen in een persbericht.

Minder R-net bussen in avond en nacht

Connexxion ziet het aantal reizigers dalen vanwege de coronacrisis. Daarom gaan ook de
R-netbuslijnen minder vaak rijden in de latere avond en tijdens rustige uren. De huidige nachtlijnen wijzigen: de N30 (de nachtelijke R-Netbuslijn 300) blijft wel rijden, maar de overige nachtnetlijnen van Connexxion die Amstelveen aandoen gaan alleen rijden op donderdag t/m zaterdagnacht.

Kleinere AML FLex Nes aan de Amstel

AML Flex in Nes aaan de Amstel wordt doordeweeks tussen 06.30 uur en 18.30 uur vervangen door een klein voertuig dat 1 keer per uur rijdt tussen Uithoorn Busstation en Amstelveen Busstation. In de overige uren waarin AML Flex al reed, blijft het de vervoervoorziening voor Nes aan de Amstel.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.