Buxusrups

Buxusrups houdt al vroeg huis in Amstelveen

Amstelveen - De buxusrups is verder gegaan waar het vorig zomerseizoen volop mee bezig was: het kaalvreten van buxussen.  

Tijdens de eerste warme dagen van dit jaar hebben veel tuinliefhebbers moeten constateren dat de buxusrups (van de buxusmot) ook in hun tuin heeft toegeslagen. 

Er zijn diverse manieren om de buxusmot/rups te bestrijden, maar diverse bestrijdingsmethoden zijn omstreden omdat deze schadelijk zouden zijn voor bijvoorbeeld vogels. Een van de meest onschuldige manieren om de rupsen te bestrijden is om deze met de hand eruit te halen, maar dat kan een enorme klus zijn gezien één buxusmot bijna duizend eitjes kan leggen.

De buxusmot heeft in nog geen tien jaar tijd Euorpa verovert. De mot komt oorspronkelijk uit Azië en werd in 2007 voor het eerst in Nederland gesignaleerd en de opmars is nauwelijks te stuiten. Normaliter zijn de maanden juli-september hoogtijdagen voor de buxusmot, maar de mot en rups kunnen van april tot en met oktober toeslaan.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.

Politiek 26 sep. 2023 19:41

Actief voor Amstelveen in de bres voor bloemenstal op Stadshart die weg moet

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen zal tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 september een motie indienen voor herijking van het huidige standplaatsenbeleid in Amstelveen. Dit naar aanleiding  van de bloemenstal van ondernemer Maikel Brand op Stadshart Amstelveen, die per 1 januari 2024 moet vertrekken.

Algemeen 26 sep. 2023 13:59

Gemeentelijke hulp bij verduurzamen van gebouwen met meerdere eigenaren

Amstelveen - Bij het verduurzamen van een appartementencomplex met gezamenlijke eigenaren komt veel kijken en elk complex is uniek. Daarom biedt de gemeente Amstelveen advies om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) op weg te helpen. Wethouder Floor Gordon bracht recent een bezoek aan Bankrashof en de Emmakade waar twee VvE’s duurzaamheidsmaatregelen nemen.