Buxusrups

Buxusrups houdt al vroeg huis in Amstelveen

Amstelveen - De buxusrups is verder gegaan waar het vorig zomerseizoen volop mee bezig was: het kaalvreten van buxussen.  

Tijdens de eerste warme dagen van dit jaar hebben veel tuinliefhebbers moeten constateren dat de buxusrups (van de buxusmot) ook in hun tuin heeft toegeslagen. 

Er zijn diverse manieren om de buxusmot/rups te bestrijden, maar diverse bestrijdingsmethoden zijn omstreden omdat deze schadelijk zouden zijn voor bijvoorbeeld vogels. Een van de meest onschuldige manieren om de rupsen te bestrijden is om deze met de hand eruit te halen, maar dat kan een enorme klus zijn gezien één buxusmot bijna duizend eitjes kan leggen.

De buxusmot heeft in nog geen tien jaar tijd Euorpa verovert. De mot komt oorspronkelijk uit Azië en werd in 2007 voor het eerst in Nederland gesignaleerd en de opmars is nauwelijks te stuiten. Normaliter zijn de maanden juli-september hoogtijdagen voor de buxusmot, maar de mot en rups kunnen van april tot en met oktober toeslaan.

 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.