Vlnr: Marcel Slabbers, Hans van Tellingen, Yaron van Koningsveld en Bharat Kolk [Beeld: BVNL Amstelveen]

BVNL Amstelveen presenteert kandidaten voor GR 2022

Amstelveen - BVNL Amstelveen heeft de kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart gepresenteerd. De partij doet voor het eerst mee aan de verkiezingen in Amstelveen. 

'BVNL is een klassiek liberale partij die staat voor de kernwaarden ‘vrijheid van handelen, vrijheid van ondernemen en vrijheid van meningsuiting', meldt de partij in een persbericht.

Kern van de zaak

‘Kern van de zaak is dat er écht naar de burger geluisterd wordt. De titel van het verkiezingsprogramma, dat volgende week wordt gepresenteerd, spreekt dan ook boekdelen: ‘Voor échte vrijheid, democratie en ondernemerschap in Amstelveen’. 

Op dit moment is BVNL in de Tweede Kamer vertegenwoordigd door drie parlementsleden (Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders). BVNL doet verder in 26 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen (twintig zelfstandig en zes via een samenwerking).

Standpunten

BVNL Amstelveen is vóór:
• het bevriezen en zelfs verlagen van de (gemeentelijke) belastingen;
• meer woningen voor jongeren;
• een correctief referendum;
• vrijheid van meningsuiting en ondernemerschap.

BVNL is echter tégen:
• lockdowns en coronapassen, nu en in de toekomst;
• verdere uitbreiding van Schiphol;
• dure, onbewezen en ineffectieve klimaatregelingen.

Kandidaten BVBL Amstelveen GR 2022

De vier kandidaat-raadsleden voor BVNL zijn:

1. Yaron van Koningsveld (lijsttrekker)
yaron_van_koningsveld_bvnl.jpg
Werd in 1979 geboren in Amsterdam. Hij groeide als kind op in Abcoude, bracht zijn jeugd en studententijd door in Amsterdam en woont sinds 2011 in Amstelveen. Yaron is vader van twee zoons. Momenteel combineert hij ondernemen en zijn functie als Business Development Manager bij een onafhankelijk ISP/Telecombedrijf. Zijn brede ‘no nonsense’ werk- en levenservaring wil hij gebruiken om van Amstelveen weer een levende stad te maken waarin iedereen zonder uitsluiting deel kan nemen en bijdragen aan de samenleving. Waarbij de belangen van de burgers en ondernemers in Amstelveen echt voorop komen te staan. Een stad waar ondernemers vrij kunnen ondernemen en burgers vrij kunnen genieten van hun leven, zonder de overmatige (lokale) overheidsbemoeienis en betutteling. 

2. Bharat Kolk
bharat_kolk_bvnl.jpg
Zowel als werknemer en als werkgever al ruim 20 jaar actief in de horeca. Door zijn werk komt hij dagelijks in contact met een grote verscheidenheid aan mensen en weet daardoor vaak goed wat er speelt in de maatschappij, iets wat volgens hem nogal eens ontbreekt bij een groot deel van de huidige politici. Bharat (41) heeft ruim acht jaar in Amstelveen gewoond en woont nu wederom, na een periode in Amsterdam te hebben gewoond, alweer bijna drie jaar samen met zijn vriendin en hun pasgeboren zoon in Amstelveen.

3. Marcel Slabbers 
marcel_slabbers_bvnl_Amstelveen_kandidaten.jpg
Gepassioneerd audiovisueel specialist en ondernemer. Sinds 1990 is hij werkzaam in de evenementenbranche en is hij Director van de Perfect Sound Division Ltd.  Door de diversiteit van zijn werk heeft hij alle facetten van het leven mogen zien en ondervinden. Marcel (54) geldt als een van de bekendere technici in de audiovisuele markt.

Van origine is hij Limburger en zijn roots liggen in Heerlen. Sinds 1989 is hij woonachtig in Amstelveen en is getrouwd met de uit Amstelveen afkomstige Janine, samen hebben zij drie kinderen.

4. Hans van Tellingen
Hans_van_tellingen_bvnl.jpg
Ondernemer en directeur van Strabo, een Amsterdams bureau dat consumentengedrag, met name retailgerelateerd, onderzoekt in het hele land. Hans (55) is opgeleid als sociaal geograaf, is bekend publicist en kent veel volgers op de sociale media. Op het gebied van retail geldt Hans als een van de landelijke specialisten. Hans is ook landelijk bestuurslid van BVNL en fungeert in Amstelveen als lijstduwer op nummer 4. Hij is sinds 1996 woonachtig in Amstelveen en is getrouwd met Sílvia. Samen hebben ze één dochter van 19. 


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.