Vlnr: Marcel Slabbers, Hans van Tellingen, Yaron van Koningsveld en Bharat Kolk [Beeld: BVNL Amstelveen]

BVNL Amstelveen presenteert kandidaten voor GR 2022

Amstelveen - BVNL Amstelveen heeft de kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart gepresenteerd. De partij doet voor het eerst mee aan de verkiezingen in Amstelveen. 

'BVNL is een klassiek liberale partij die staat voor de kernwaarden ‘vrijheid van handelen, vrijheid van ondernemen en vrijheid van meningsuiting', meldt de partij in een persbericht.

Kern van de zaak

‘Kern van de zaak is dat er écht naar de burger geluisterd wordt. De titel van het verkiezingsprogramma, dat volgende week wordt gepresenteerd, spreekt dan ook boekdelen: ‘Voor échte vrijheid, democratie en ondernemerschap in Amstelveen’. 

Op dit moment is BVNL in de Tweede Kamer vertegenwoordigd door drie parlementsleden (Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders). BVNL doet verder in 26 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen (twintig zelfstandig en zes via een samenwerking).

Standpunten

BVNL Amstelveen is vóór:
• het bevriezen en zelfs verlagen van de (gemeentelijke) belastingen;
• meer woningen voor jongeren;
• een correctief referendum;
• vrijheid van meningsuiting en ondernemerschap.

BVNL is echter tégen:
• lockdowns en coronapassen, nu en in de toekomst;
• verdere uitbreiding van Schiphol;
• dure, onbewezen en ineffectieve klimaatregelingen.

Kandidaten BVBL Amstelveen GR 2022

De vier kandidaat-raadsleden voor BVNL zijn:

1. Yaron van Koningsveld (lijsttrekker)
yaron_van_koningsveld_bvnl.jpg
Werd in 1979 geboren in Amsterdam. Hij groeide als kind op in Abcoude, bracht zijn jeugd en studententijd door in Amsterdam en woont sinds 2011 in Amstelveen. Yaron is vader van twee zoons. Momenteel combineert hij ondernemen en zijn functie als Business Development Manager bij een onafhankelijk ISP/Telecombedrijf. Zijn brede ‘no nonsense’ werk- en levenservaring wil hij gebruiken om van Amstelveen weer een levende stad te maken waarin iedereen zonder uitsluiting deel kan nemen en bijdragen aan de samenleving. Waarbij de belangen van de burgers en ondernemers in Amstelveen echt voorop komen te staan. Een stad waar ondernemers vrij kunnen ondernemen en burgers vrij kunnen genieten van hun leven, zonder de overmatige (lokale) overheidsbemoeienis en betutteling. 

2. Bharat Kolk
bharat_kolk_bvnl.jpg
Zowel als werknemer en als werkgever al ruim 20 jaar actief in de horeca. Door zijn werk komt hij dagelijks in contact met een grote verscheidenheid aan mensen en weet daardoor vaak goed wat er speelt in de maatschappij, iets wat volgens hem nogal eens ontbreekt bij een groot deel van de huidige politici. Bharat (41) heeft ruim acht jaar in Amstelveen gewoond en woont nu wederom, na een periode in Amsterdam te hebben gewoond, alweer bijna drie jaar samen met zijn vriendin en hun pasgeboren zoon in Amstelveen.

3. Marcel Slabbers 
marcel_slabbers_bvnl_Amstelveen_kandidaten.jpg
Gepassioneerd audiovisueel specialist en ondernemer. Sinds 1990 is hij werkzaam in de evenementenbranche en is hij Director van de Perfect Sound Division Ltd.  Door de diversiteit van zijn werk heeft hij alle facetten van het leven mogen zien en ondervinden. Marcel (54) geldt als een van de bekendere technici in de audiovisuele markt.

Van origine is hij Limburger en zijn roots liggen in Heerlen. Sinds 1989 is hij woonachtig in Amstelveen en is getrouwd met de uit Amstelveen afkomstige Janine, samen hebben zij drie kinderen.

4. Hans van Tellingen
Hans_van_tellingen_bvnl.jpg
Ondernemer en directeur van Strabo, een Amsterdams bureau dat consumentengedrag, met name retailgerelateerd, onderzoekt in het hele land. Hans (55) is opgeleid als sociaal geograaf, is bekend publicist en kent veel volgers op de sociale media. Op het gebied van retail geldt Hans als een van de landelijke specialisten. Hans is ook landelijk bestuurslid van BVNL en fungeert in Amstelveen als lijstduwer op nummer 4. Hij is sinds 1996 woonachtig in Amstelveen en is getrouwd met Sílvia. Samen hebben ze één dochter van 19. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 09:39

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Sport vandaag 09:09

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.

Sport vandaag 09:02

AmstelveenSport organiseert dit voorjaar 11 parkentocht

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit voorjaar de 11 parkentocht. De elf wandelingen van deze editie staan in het teken van 'Vit, vitaal en sociaal; er op uit met 11 soorten fruit'. Naast bewegen is gezonde voeding essentieel voor een fit en vitaal leven. Na afloop van elke wandeling ontvangen de deelnemers telkens een ander stuk fruit. 

Algemeen vandaag 08:56

Gemeente biedt isolatieactie aan in Amstelveen Noord

Amstelveen - Na Amstelveen Zuid is nu ook Noord aan de beurt. De Gemeente Amstelveen organiseert een collectieve isolatieactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord om zo het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren.  

Advertorial Zakelijk gisteren 14:23

Hypotheekadvies voor starters

Amstelveen - Een eerste huis kopen is een belangrijke mijlpaal in je leven. Bij A&H Finance begrijpen we dat er veel vragen zijn en helpen je graag bij de aankoop van jouw droomhuis

Horeca gisteren 13:17

Micaro in het Oude Dorp officieel geopend

Amstelveen - Op 17 januari 2023 opende chef-kok Ming ietwat stilletjes de deuren van het exclusieve Aziatische restaurant Micaro, in het Oude Dorp van Amstelveen. Met 34 jaar ervaring en al 24 jaar eigen ondernemingen is Ming geen onbekende in de Oosterse keuken en heeft hij al de nodige ervaring opgedaan.