Vlnr: Marcel Slabbers, Hans van Tellingen, Yaron van Koningsveld en Bharat Kolk [Beeld: BVNL Amstelveen]

BVNL Amstelveen presenteert kandidaten voor GR 2022

Amstelveen - BVNL Amstelveen heeft de kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart gepresenteerd. De partij doet voor het eerst mee aan de verkiezingen in Amstelveen. 

'BVNL is een klassiek liberale partij die staat voor de kernwaarden ‘vrijheid van handelen, vrijheid van ondernemen en vrijheid van meningsuiting', meldt de partij in een persbericht.

Kern van de zaak

‘Kern van de zaak is dat er écht naar de burger geluisterd wordt. De titel van het verkiezingsprogramma, dat volgende week wordt gepresenteerd, spreekt dan ook boekdelen: ‘Voor échte vrijheid, democratie en ondernemerschap in Amstelveen’. 

Op dit moment is BVNL in de Tweede Kamer vertegenwoordigd door drie parlementsleden (Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders). BVNL doet verder in 26 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen (twintig zelfstandig en zes via een samenwerking).

Standpunten

BVNL Amstelveen is vóór:
• het bevriezen en zelfs verlagen van de (gemeentelijke) belastingen;
• meer woningen voor jongeren;
• een correctief referendum;
• vrijheid van meningsuiting en ondernemerschap.

BVNL is echter tégen:
• lockdowns en coronapassen, nu en in de toekomst;
• verdere uitbreiding van Schiphol;
• dure, onbewezen en ineffectieve klimaatregelingen.

Kandidaten BVBL Amstelveen GR 2022

De vier kandidaat-raadsleden voor BVNL zijn:

1. Yaron van Koningsveld (lijsttrekker)
yaron_van_koningsveld_bvnl.jpg
Werd in 1979 geboren in Amsterdam. Hij groeide als kind op in Abcoude, bracht zijn jeugd en studententijd door in Amsterdam en woont sinds 2011 in Amstelveen. Yaron is vader van twee zoons. Momenteel combineert hij ondernemen en zijn functie als Business Development Manager bij een onafhankelijk ISP/Telecombedrijf. Zijn brede ‘no nonsense’ werk- en levenservaring wil hij gebruiken om van Amstelveen weer een levende stad te maken waarin iedereen zonder uitsluiting deel kan nemen en bijdragen aan de samenleving. Waarbij de belangen van de burgers en ondernemers in Amstelveen echt voorop komen te staan. Een stad waar ondernemers vrij kunnen ondernemen en burgers vrij kunnen genieten van hun leven, zonder de overmatige (lokale) overheidsbemoeienis en betutteling. 

2. Bharat Kolk
bharat_kolk_bvnl.jpg
Zowel als werknemer en als werkgever al ruim 20 jaar actief in de horeca. Door zijn werk komt hij dagelijks in contact met een grote verscheidenheid aan mensen en weet daardoor vaak goed wat er speelt in de maatschappij, iets wat volgens hem nogal eens ontbreekt bij een groot deel van de huidige politici. Bharat (41) heeft ruim acht jaar in Amstelveen gewoond en woont nu wederom, na een periode in Amsterdam te hebben gewoond, alweer bijna drie jaar samen met zijn vriendin en hun pasgeboren zoon in Amstelveen.

3. Marcel Slabbers 
marcel_slabbers_bvnl_Amstelveen_kandidaten.jpg
Gepassioneerd audiovisueel specialist en ondernemer. Sinds 1990 is hij werkzaam in de evenementenbranche en is hij Director van de Perfect Sound Division Ltd.  Door de diversiteit van zijn werk heeft hij alle facetten van het leven mogen zien en ondervinden. Marcel (54) geldt als een van de bekendere technici in de audiovisuele markt.

Van origine is hij Limburger en zijn roots liggen in Heerlen. Sinds 1989 is hij woonachtig in Amstelveen en is getrouwd met de uit Amstelveen afkomstige Janine, samen hebben zij drie kinderen.

4. Hans van Tellingen
Hans_van_tellingen_bvnl.jpg
Ondernemer en directeur van Strabo, een Amsterdams bureau dat consumentengedrag, met name retailgerelateerd, onderzoekt in het hele land. Hans (55) is opgeleid als sociaal geograaf, is bekend publicist en kent veel volgers op de sociale media. Op het gebied van retail geldt Hans als een van de landelijke specialisten. Hans is ook landelijk bestuurslid van BVNL en fungeert in Amstelveen als lijstduwer op nummer 4. Hij is sinds 1996 woonachtig in Amstelveen en is getrouwd met Sílvia. Samen hebben ze één dochter van 19. 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.