BVNL

BVNL hekelt 'passief' College B en W Amstelveen: kaart ondernemersproblemen aan in Den Haag

Amstelveen -‘Tijdens de gehele coronapandemie is er vanuit de gemeente Amstelveen weinig tot niets gedaan om de noodlijdende positie waarin veel ondernemers zich bevinden onder de aandacht te brengen in Den Haag.' Dat stelt de nieuwe politieke partij BVNL Amstelveen. De partij is momenteel niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd, maar zal in maart voor het eerst meedoen aan de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen. De partij vindt het College van B en W passief.

BVNL riep eerder deze week in een persbericht burgemeester en wethouders van Amstelveen op om in actie te komen voor de lokale ondernemers. De partij vindt 'dat het College van B en W de schrijnende en uitzichtloze situatie van ondernemers in de gemeente zo snel mogelijk aan moet kaarten in Den Haag'.

Passieve houding

BVNL is van mening dat het Amstelveense College van B en W zich passief opstelt richting Den Haag. Als voorbeeld hoe het ook kan verwijst de partij naar een brandbrief die de burgemeester van gemeente Barneveld stuurde aan de minister-president, waarin hij aandacht vraagt voor de ondernemers in zijn gemeente.  

‘Amstelveen is een gemeente waarin veel ondernemers actief zijn. Zij voelen zich vaak niet gesteund door de gemeente,' concludeert Yaron van Koningsveld, lijsttrekker van BVNL Amstelveen. 'Zelfs nu na de zoveelste lockdown en met zicht op een verlenging hiervan, blijft het angstvallig stil vanuit de kant van de gemeente,’ vindt de lijsttrekker.

Zwalkend coronabeleid vanuit Den Haag

BVNL stelt dat niet alleen Amstelveense ondernemers met een fysieke winkel zich onvoldoende ondersteund voelen, maar ook ondernemers die actief zijn als zzp’er in onder anderen de horeca en evenementenbranche: 'Zij komen voor bijna geen enkel steunpakket meer in aanmerking na het stopzetten van de TOZO-regeling per 1 oktober,' stelt  partijvoorzitter Bharat Kolk. Hij hoopt 'dat burgemeester Poppens en andere volksvertegenwoordigers zich actiever gaan inzetten voor de ondernemers en voor andere inwoners van de gemeente, die te lijden hebben onder dit zwalkende coronabeleid vanuit Den Haag,' aldus Kolk.

Amstelvener Hans van Tellingen, landelijk bestuurslid van BVNL, voegt toe dat  MKB-ondernemers de drijvende kracht zijn van de economie en samenleving. Hij stelt dat 64 procent van de Nederlandse beroepsbevolking in het MKB werkt. 'Als het slecht gaat met de ondernemer, gaat het slecht met de maatschappij. Dat geldt al helemaal in een ondernemende gemeente bij uitstek als Amstelveen,' aldus Van Tellingen.

BVNL

BVNL (Belang van Nederland) is de nieuwe partij van kamerlid en oud-VVD'er én FVD'er Wybren van Haga. Hij harkte tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen in maart 2021 voor Forum voor Democratie meer Amstelveense stemmen binnen dan Thierry Baudet. Van Haga kon in maart '21 rekenen op de stem van 758 Amstelveners, terwijl Baudet bleef steken op 686. Van Haga splitste zich vlak na de TK-verkiezingen af van de FVD en richtte vorig jaar BVNL op.

Update: wethouder Gordon spreekt de bevindingen van BVNL fel tegen in een reactie


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 07:00

De stijlmeesters op missie

Aalsmeer - Al ruim zes jaar heeft Aalsmeer een herenmodezaak die zich, samen met klanten, leveranciers en partners, wil inzetten voor een stijlvollere wereld. De bekende stijlmeesters van Gentlemen’s Place, Peter Willemse en Christiaan Sijnen, werken al ruim een jaar met een nieuw winkelconcept.

Politiek gisteren 13:08

Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.

Wonen gisteren 11:21

Onterecht geen woning voor zorgpersoneel en onderwijzers in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft vorig jaar een fout gemaakt bij de Voorrangsregeling Beroepsgroepen. De bedoeling was dat zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs voorrang zouden krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Dit is niet gebeurd.

Columns gisteren 07:00

Column Léoni Kok: Financiële rust in 2023

Amstelveen - Léoni Kok is Hypothecair Planner bij KOK Advies in Amstelveen. KOK Advies behoort volgens VVP tot de top 3 meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland. Léoni geeft via een periodieke column lezers van AmstelveenZ Magazine inzicht, tips en adviezen.

Algemeen 1 feb. 2023 12:53

Herontwikkeling Galjoen weer nadrukkelijk op de agenda

Amstelveen - De gemeente is in constructief gesprek met de eigenaar van de locatie Galjoen tussen Waardhuizen en de Nesserlaan over een nieuwe invulling van het gebied. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een kleinschalige horecafunctie in combinatie met wonen. Zoals woon-werkateliers en bijvoorbeeld betaalbare woonruimte voor jonge starters en doorstromers op de woningmarkt.