BVNL

BVNL hekelt 'passief' College B en W Amstelveen: kaart ondernemersproblemen aan in Den Haag

Amstelveen -‘Tijdens de gehele coronapandemie is er vanuit de gemeente Amstelveen weinig tot niets gedaan om de noodlijdende positie waarin veel ondernemers zich bevinden onder de aandacht te brengen in Den Haag.' Dat stelt de nieuwe politieke partij BVNL Amstelveen. De partij is momenteel niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd, maar zal in maart voor het eerst meedoen aan de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen. De partij vindt het College van B en W passief.

BVNL riep eerder deze week in een persbericht burgemeester en wethouders van Amstelveen op om in actie te komen voor de lokale ondernemers. De partij vindt 'dat het College van B en W de schrijnende en uitzichtloze situatie van ondernemers in de gemeente zo snel mogelijk aan moet kaarten in Den Haag'.

Passieve houding

BVNL is van mening dat het Amstelveense College van B en W zich passief opstelt richting Den Haag. Als voorbeeld hoe het ook kan verwijst de partij naar een brandbrief die de burgemeester van gemeente Barneveld stuurde aan de minister-president, waarin hij aandacht vraagt voor de ondernemers in zijn gemeente.  

‘Amstelveen is een gemeente waarin veel ondernemers actief zijn. Zij voelen zich vaak niet gesteund door de gemeente,' concludeert Yaron van Koningsveld, lijsttrekker van BVNL Amstelveen. 'Zelfs nu na de zoveelste lockdown en met zicht op een verlenging hiervan, blijft het angstvallig stil vanuit de kant van de gemeente,’ vindt de lijsttrekker.

Zwalkend coronabeleid vanuit Den Haag

BVNL stelt dat niet alleen Amstelveense ondernemers met een fysieke winkel zich onvoldoende ondersteund voelen, maar ook ondernemers die actief zijn als zzp’er in onder anderen de horeca en evenementenbranche: 'Zij komen voor bijna geen enkel steunpakket meer in aanmerking na het stopzetten van de TOZO-regeling per 1 oktober,' stelt  partijvoorzitter Bharat Kolk. Hij hoopt 'dat burgemeester Poppens en andere volksvertegenwoordigers zich actiever gaan inzetten voor de ondernemers en voor andere inwoners van de gemeente, die te lijden hebben onder dit zwalkende coronabeleid vanuit Den Haag,' aldus Kolk.

Amstelvener Hans van Tellingen, landelijk bestuurslid van BVNL, voegt toe dat  MKB-ondernemers de drijvende kracht zijn van de economie en samenleving. Hij stelt dat 64 procent van de Nederlandse beroepsbevolking in het MKB werkt. 'Als het slecht gaat met de ondernemer, gaat het slecht met de maatschappij. Dat geldt al helemaal in een ondernemende gemeente bij uitstek als Amstelveen,' aldus Van Tellingen.

BVNL

BVNL (Belang van Nederland) is de nieuwe partij van kamerlid en oud-VVD'er én FVD'er Wybren van Haga. Hij harkte tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen in maart 2021 voor Forum voor Democratie meer Amstelveense stemmen binnen dan Thierry Baudet. Van Haga kon in maart '21 rekenen op de stem van 758 Amstelveners, terwijl Baudet bleef steken op 686. Van Haga splitste zich vlak na de TK-verkiezingen af van de FVD en richtte vorig jaar BVNL op.

Update: wethouder Gordon spreekt de bevindingen van BVNL fel tegen in een reactie


Meer nieuws

112 vandaag 08:26

Woningbrand Nijl door vlam in de pan

Amstelveen - In een flatwoning aan de Nijl in Amstelveen heeft maandagavond een woningbrand gewoed. De brand ontstond in de keuken van de woning nadat de vlam in de pan was geschoten.

112 gisteren 09:22

Forse brand in fietsenstalling Legmeerdijk

Amstelveen / Aalsmeer - In een fietsenstalling aan de Legmeerdijk, ter hoogte van bushalte NIeuw Oosteinde, heeft zondagavond een forse brand gewoed.

Amstelveen van voorheen 25 sep. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (318)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 318 een oude foto van Molen De (Jonge) Dikkert.