Yaron van Koningsveld, lijsttrekker BVNL Amstelveen

BVNL: 'Veel overheidsdienaren hebben niet door wat er nodig is om een onderneming te laten draaien'

Amstelveen - BVNL Amstelveen, dat dit jaar voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen en deze week flinke kritiek uitte op het collegebeleid als het op ondernemerssteun aankomt, is van mening dat wethouder Floor Gordon (EZ) 'natuurlijk met de beste bedoelingen handelt, maar dat ze wellicht geen idee heeft wat het is om ondernemer te zijn'.

Dat stellen Yaron van Koningsveld, lijsttrekker van BVNL Amstelveen en lijstduwer Hans van Tellingen (tevens landelijk bestuurslid van de partij), nadat Gordon gisteren de eerdere kritiek uit de hoek van BVNL pareerde.

Waar het volgens BVNL om draait

Van Koningsveld: ‘Waar het om draait is dat veel overheidsdienaren, dus ook die van Amstelveen, niet doorhebben wat er nodig is om een onderneming te laten draaien. Als de overheid de onderneming belet om überhaupt te kunnen ondernemen onthoudt de overheid zo’n onderneming het grondrecht om te mogen ondernemen. Dat is niet wat je in de vrije westerse wereld zou verwachten. Al helemaal als zo’n ondernemer maar in zeer beperkte mate tegemoet wordt gekomen met schadevergoedingen.' 

Steun is druppel op gloeiende plaat

Van Koningsveld stelt dat NOW (een percentage van de lonen) EN TVL (Vaste Lasten) slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn: 'De hele keten (leveranciers die niet betaald worden, het geen omzet kunnen behalen) van het bedrijfsleven komt in zwaar weer en uiteindelijk vallen vele bedrijven om. Als je bedrijven sluit als overheid, dan moet je voor 100% de schade vergoeden en dat is niet gebeurd.'

Hans van Tellingen vult aan: 'Weet dat bijna 2/3e van de Nederlanders voor een MKB-bedrijf werkt. ‘MKB kapot’ betekent ‘samenleving kapot’. En grote werkloosheid. En géén belastinginkomsten meer voor de overheid. MKB’ers zijn de essentieelste beroepsgroep van Nederland.'

Écht opkomen voor ondernemers

Volgens BVNL verzuimen brancheverenigingen als Inretail en Koninklijke Horeca Nederland, maar ook veel gemeentelijke wethouders en burgemeesters  om écht op te komen voor de ondernemer: 'Eis in Den Haag dat ondernemers mogen ondernemen. Of eis een 100% schadevergoeding. Of, op dit moment, vertel als wethouder of burgemeester dat je niet meer gaat handhaven als bijvoorbeeld de retail of horeca open gaat. Dán sta je pal voor je ondernemers en je inwoners.'

Van Koningsveld en Van Tellingen tot slot: 'Indien je dat niet doet, dan blijft het bij mooie woorden van mevrouw Gordon, die echter weinig zoden aan de dijk zetten. Wees niet reactief, maar proactief is ons advies.'

hvt_bvnl.jpg
Hans van Tellingen

BVNL is momenteel niet in de Amstelveense gemeenteraad vertegenwoordigd: de nieuwe partij neemt dit jaar voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 07:00

De stijlmeesters op missie

Aalsmeer - Al ruim zes jaar heeft Aalsmeer een herenmodezaak die zich, samen met klanten, leveranciers en partners, wil inzetten voor een stijlvollere wereld. De bekende stijlmeesters van Gentlemen’s Place, Peter Willemse en Christiaan Sijnen, werken al ruim een jaar met een nieuw winkelconcept.

Politiek gisteren 13:08

Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.

Wonen gisteren 11:21

Onterecht geen woning voor zorgpersoneel en onderwijzers in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft vorig jaar een fout gemaakt bij de Voorrangsregeling Beroepsgroepen. De bedoeling was dat zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs voorrang zouden krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Dit is niet gebeurd.

Columns gisteren 07:00

Column Léoni Kok: Financiële rust in 2023

Amstelveen - Léoni Kok is Hypothecair Planner bij KOK Advies in Amstelveen. KOK Advies behoort volgens VVP tot de top 3 meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland. Léoni geeft via een periodieke column lezers van AmstelveenZ Magazine inzicht, tips en adviezen.

Algemeen 1 feb. 2023 12:53

Herontwikkeling Galjoen weer nadrukkelijk op de agenda

Amstelveen - De gemeente is in constructief gesprek met de eigenaar van de locatie Galjoen tussen Waardhuizen en de Nesserlaan over een nieuwe invulling van het gebied. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een kleinschalige horecafunctie in combinatie met wonen. Zoals woon-werkateliers en bijvoorbeeld betaalbare woonruimte voor jonge starters en doorstromers op de woningmarkt.