Yaron van Koningsveld, lijsttrekker BVNL Amstelveen

BVNL: 'Veel overheidsdienaren hebben niet door wat er nodig is om een onderneming te laten draaien'

Amstelveen - BVNL Amstelveen, dat dit jaar voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen en deze week flinke kritiek uitte op het collegebeleid als het op ondernemerssteun aankomt, is van mening dat wethouder Floor Gordon (EZ) 'natuurlijk met de beste bedoelingen handelt, maar dat ze wellicht geen idee heeft wat het is om ondernemer te zijn'.

Dat stellen Yaron van Koningsveld, lijsttrekker van BVNL Amstelveen en lijstduwer Hans van Tellingen (tevens landelijk bestuurslid van de partij), nadat Gordon gisteren de eerdere kritiek uit de hoek van BVNL pareerde.

Waar het volgens BVNL om draait

Van Koningsveld: ‘Waar het om draait is dat veel overheidsdienaren, dus ook die van Amstelveen, niet doorhebben wat er nodig is om een onderneming te laten draaien. Als de overheid de onderneming belet om überhaupt te kunnen ondernemen onthoudt de overheid zo’n onderneming het grondrecht om te mogen ondernemen. Dat is niet wat je in de vrije westerse wereld zou verwachten. Al helemaal als zo’n ondernemer maar in zeer beperkte mate tegemoet wordt gekomen met schadevergoedingen.' 

Steun is druppel op gloeiende plaat

Van Koningsveld stelt dat NOW (een percentage van de lonen) EN TVL (Vaste Lasten) slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn: 'De hele keten (leveranciers die niet betaald worden, het geen omzet kunnen behalen) van het bedrijfsleven komt in zwaar weer en uiteindelijk vallen vele bedrijven om. Als je bedrijven sluit als overheid, dan moet je voor 100% de schade vergoeden en dat is niet gebeurd.'

Hans van Tellingen vult aan: 'Weet dat bijna 2/3e van de Nederlanders voor een MKB-bedrijf werkt. ‘MKB kapot’ betekent ‘samenleving kapot’. En grote werkloosheid. En géén belastinginkomsten meer voor de overheid. MKB’ers zijn de essentieelste beroepsgroep van Nederland.'

Écht opkomen voor ondernemers

Volgens BVNL verzuimen brancheverenigingen als Inretail en Koninklijke Horeca Nederland, maar ook veel gemeentelijke wethouders en burgemeesters  om écht op te komen voor de ondernemer: 'Eis in Den Haag dat ondernemers mogen ondernemen. Of eis een 100% schadevergoeding. Of, op dit moment, vertel als wethouder of burgemeester dat je niet meer gaat handhaven als bijvoorbeeld de retail of horeca open gaat. Dán sta je pal voor je ondernemers en je inwoners.'

Van Koningsveld en Van Tellingen tot slot: 'Indien je dat niet doet, dan blijft het bij mooie woorden van mevrouw Gordon, die echter weinig zoden aan de dijk zetten. Wees niet reactief, maar proactief is ons advies.'

hvt_bvnl.jpg
Hans van Tellingen

BVNL is momenteel niet in de Amstelveense gemeenteraad vertegenwoordigd: de nieuwe partij neemt dit jaar voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:53

Wie verdient een overheerlijke appeltaart van De Lange / Prenger?

Amstelveen - Banketbakkerij De Lange en Patisserie Prenger zijn samengegaan en het nieuwe, fraaie filiaal op winkelcentrum Groenhof is open. Om dat te vieren mag AmstelveenZ liefst tien overheerlijke klassieke De Lange appeltaartjes verloten.   

Algemeen vandaag 14:09

Gemeente Amstelveen gaat in 2023 ruim 300 miljoen euro uitgeven: zie hier waar aan

Amstelveen - De oplopende inflatie, stijgende energieprijzen en de arbeidsmarktproblematiek raken ook de financiële huishouding van gemeente Amstelveen. Toch staat Amstelveen er nog financieel goed voor, zo blijkt uit de deze week door het College van B en W gepresenteerde begroting voor 2023. Check de gemeentelijke begroting in één oogopslag.

Algemeen vandaag 11:42

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is weer uit

Amstelveen - Vanaf vandaag (vrijdag 7 oktober 2022) wordt de nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine weer verspreid in Amstelveen en omgeving. Nu we de koude maanden in gaan staat het oktober-nummer vol met tips en adviezen om in de naderende winter energie te besparen.

Politiek vandaag 10:14

Adam Elzakalai: 'We moeten soms meer onorthodox durven denken en meer lef tonen'

Amstelveen - Adam Elzakalai (VVD) is vandaag, 7 oktober, honderd dagen onderweg als wethouder van Amstelveen. Op zijn werkkamer geen duur schilderij, maar een geprinte plattegrond van Amstelveen. Het nieuwe gezicht in de Amstelveense politiek had zich in zijn eerste 100 dagen ten doel gesteld de stad zo snel en goed mogelijk te leren kennen, met een heldere reden: ‘Je bent als bestuurder een exponent van de samenleving, dan moet je ook zo snel mogelijk weten wat er in de samenleving speelt,’ meent Elzakalai.  

Verkeer & Vervoer gisteren 14:20

Rijkswaterstaat: 'Niet substantieel meer ongelukken op DDI-kruispunt Amstelveen'

Amstelveen - Bij het DDI-verkeersknooppunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de onderdoorgang van Rijksweg A9 in het centrum van Amstelveen vinden volgens Rijkswaterstaat niet substantieel meer ongevallen plaats dan in de oude situatie. Die conclusie wordt getrokken nu het speciale kruispunt (DDI staat voor Diverging Diamond Interchange) meer dan een jaar in gebruik is.

Algemeen gisteren 10:41

In Memoriam Gerard de Jong ('GéDéJé')

Amstelveen - De maatschappelijk betrokken Amstelvener Gerard de Jong, onder bekenden en vrienden ook bekend als 'GéDéJé',  is vorige week zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden.