Pixabay.com

BVNL wil steun van College Amstelveen voor 'Nooit meer lockdown en nooit meer coronatoegangsbewijs'

Amstelveen - Nu er weer sprake is van een toename van geregistreerde coronabesmettingen roept BVNL Amstelveen het College van B & W op om  zich achter een voorstel van de partij te scharen: #NooitMeerlockdown en #NooitMeerCoronatoegangsbewijs.

Volgens fractievoorzitter Yaron van Koningsveld zinspeelt minister Ernst Kuipers de laatste dagen weer op mogelijke lockdowns omdat de ‘besmettingen’ weer stijgen:  'In combinatie met een eventueel ziekmakende variant is voor hem reden genoeg om toekomstige lockdowns te rechtvaardigen. En mogelijk ook een reden om het coronatoegangsbewijs opnieuw in te voeren. BVNL is fel tegen een herhaling van bewezen ineffectieve zetten die enkel uitsluiting van mensen en tweedeling van de maatschappij hebben bewerkstelligd,' zegt Van Koningsveld.

Maatregelen ineffectief

Volgens BVNL hebben 'meer dan 400 wetenschappelijke studies, vaak peer reviewed en van universiteiten als Harvard en Oxford, aangetoond dat de maatregelen geen voordelig positief effect hadden en juist disproportioneel en ineffectief zijn geweest.'

Enorme nadelen

'Wel zijn de bewezen nadelen enorm, met zowel directe als indirecte schade aan mens, maatschappij en economie,' stelt BVNL: 'Lockdowns leiden juist tot meer overlijdens dan dat er levens gespaard worden. Dat wetende, in combinatie met het bewezen feit dat het coronatoegangsbewijs geen remmende werking op het virus heeft, leidt tot de enige conclusie dat er nooit meer beperkende maatregelen als lockdowns mogen worden ingevoerd en dat het coronatoegangsbewijs sowieso nooit meer mag worden gebruikt.'

'College Amstelveen moet stelling nemen'

BVNL vraagt het college van  B & W in Amstelveen stelling te nemen in deze kwestie door nieuwe lockdownmaatregelen niet meer te accepteren, inclusief het coronatoegangsbewijs, en ook niet meer te handhaven. 'Dus geen BOA’s meer die gaan checken of een café wel of niet gebruik maakt van het coronatoegangsbewijs. En geen BOA’s die gaan checken of er niet samengeschoold wordt dor te grote groepen mensen.,' zegt van Koningsveld. 'Dat er geen bedrijven meer zijn die gedwongen worden hun deuren te sluiten. En, mocht de landelijke overheid toch tot maatregelen overgaan, een ruimhartig beleid om bedrijven te compenseren voor de geleden schade.' 

De gemeenteraad van Amstelveen telt 37 zetels en kent twaalf partijen. BVNL is sinds dit voorjaar met 1 zetel vertegenwoordigd in de Amstelveense gemeenteraad en maakt onderdeel uit van de oppositie. De coalitie bestaat uit VVD, D66, PvdA en de lokale partij GvA, die samen een meerderheid hebben van 20 zetels.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.