Wethouder Floor Gordon, bbA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan en bbA-oprichtster Linda Roos

Cadeau voor inwoners van Amstelveen van jubilerend bbA: eerste serie walnotenbomen geplant

Amstelveen - Vertegenwoordigers van Burgerbelangen Amstelveen hebben gisteren samen met de wethouder de eerste twintig (van dertig) walnotenbomen geplant in een groenstrook nabij Biesbosch 225 in Amstelveen Noord. De  bomen zijn een jubileumgeschenk aan inwoners van Amstelveen, vanwege het 30 jarig bestaan van de lokale politieke partij.

Wethouder Floor Gordon (Groen, D66) plaatste samen met bbA-fractieleider Pieter Monkelbaan en de oprichter van de partij Linda Roos een van de bomen. In totaal worden 30 walnotenbomen geplant.. Het was de bedoeling dat gisteren alle dertig bomen zouden worden geplant, maar lekkages  in het gebied van het warmtenet gooieden roet in het eten. De tien resterende bomen hebben daarom een tijdelijke plaats aan de rand van de grondstrook gekregen. 

Onderhoud + pad

Aanvankelijk was het de bedoeling om de walnotenbomen te plaatsen nabij golfbaan Amsteldijk op het terrein van de familie Loogman, maar dit bleek in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente ging op zoek naar een andere locatie. Dat werd de strook grond op de hoek van de Rembrandtweg/Beneluxbaan.  Wethouder Gordon: 'We steunen altijd dergelijke initiatieven. Hier hebben alle  Amstelveners iets aan. De gemeente zal het ook onderhouden en een pad aanleggen, zodat de mensen de noten kunnen oprapen.'

Groen & gezond

Fractievoorzitter Pieter Monkelbaan laat weten dat het planten vande walnotenbomen geheel in lijn ligt met het verkiezingsprogramma van de partij. 'Groen en gezond past bij bbA. Het blijkt dat walnoten uitermate gezond zijn om te eten.'  bbA geeft ook aan diverse leuke reacties te hebben ontvangen: 'Inwoners boden diverse andere notenbomen aan of  wilden een boom adopteren.'

Uniek

Partijvoorzitter Peter Bot noemt het aanplanten van de bomen op initiatief van de partij uniek: 'Ik kan me niet herinneren dat er in ons land een politieke partij is geweest die  bij haar jubileum de inwoners zo’n cadeau geeft,' zo gaf hij aan.  De officiële viering van het 30-jarig bestaan van bbA staat gepland op zondagmiddag  4 juni, voor een deel op het terrein waar de walnotenbomen zijn geplaatst. 
                                                                                                                 
Foto: Wendy Yau Leung


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.