Wethouder Floor Gordon, bbA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan en bbA-oprichtster Linda Roos

Cadeau voor inwoners van Amstelveen van jubilerend bbA: eerste serie walnotenbomen geplant

Amstelveen - Vertegenwoordigers van Burgerbelangen Amstelveen hebben gisteren samen met de wethouder de eerste twintig (van dertig) walnotenbomen geplant in een groenstrook nabij Biesbosch 225 in Amstelveen Noord. De  bomen zijn een jubileumgeschenk aan inwoners van Amstelveen, vanwege het 30 jarig bestaan van de lokale politieke partij.

Wethouder Floor Gordon (Groen, D66) plaatste samen met bbA-fractieleider Pieter Monkelbaan en de oprichter van de partij Linda Roos een van de bomen. In totaal worden 30 walnotenbomen geplant.. Het was de bedoeling dat gisteren alle dertig bomen zouden worden geplant, maar lekkages  in het gebied van het warmtenet gooieden roet in het eten. De tien resterende bomen hebben daarom een tijdelijke plaats aan de rand van de grondstrook gekregen. 

Onderhoud + pad

Aanvankelijk was het de bedoeling om de walnotenbomen te plaatsen nabij golfbaan Amsteldijk op het terrein van de familie Loogman, maar dit bleek in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente ging op zoek naar een andere locatie. Dat werd de strook grond op de hoek van de Rembrandtweg/Beneluxbaan.  Wethouder Gordon: 'We steunen altijd dergelijke initiatieven. Hier hebben alle  Amstelveners iets aan. De gemeente zal het ook onderhouden en een pad aanleggen, zodat de mensen de noten kunnen oprapen.'

Groen & gezond

Fractievoorzitter Pieter Monkelbaan laat weten dat het planten vande walnotenbomen geheel in lijn ligt met het verkiezingsprogramma van de partij. 'Groen en gezond past bij bbA. Het blijkt dat walnoten uitermate gezond zijn om te eten.'  bbA geeft ook aan diverse leuke reacties te hebben ontvangen: 'Inwoners boden diverse andere notenbomen aan of  wilden een boom adopteren.'

Uniek

Partijvoorzitter Peter Bot noemt het aanplanten van de bomen op initiatief van de partij uniek: 'Ik kan me niet herinneren dat er in ons land een politieke partij is geweest die  bij haar jubileum de inwoners zo’n cadeau geeft,' zo gaf hij aan.  De officiële viering van het 30-jarig bestaan van bbA staat gepland op zondagmiddag  4 juni, voor een deel op het terrein waar de walnotenbomen zijn geplaatst. 
                                                                                                                 
Foto: Wendy Yau Leung


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.