Het kruispunt komend vanaf de zuidzijde van Amstelveen

Camera’s alert op spookrijders bij DDI-kruispunt A9 Amstelveen

Amstelveen - Rijkswaterstaat heeft bij het nieuwe DDI-kruispunt (Diverging Diamond Interchange) tussen de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg in Amstelveen speciaal ingestelde camera’s hangen die automatisch spookrijders detecteren. In de beginfase bleek dat diverse weggebruikers de verkeerde route kozen op het tamelijk complexe kruispunt, waarop extra maatregelen zijn genomen.

'Als een voertuig onverhoopt op de verkeerde weghelft in de verkeerde richting rijdt, krijgen we daarvan meteen een melding,' zegt verkeersmanager Fedde Kuperus op de website van Rijkswaterstaat, waarin hij vertelt over de eerste ervaringen rond het tamelijk revolutionaire kruispunt in Amstelveen, dat er voor zorgt dat verkeer kan doorrijden terwijl de werkzaamheden aan de A9 in volle gang zijn.

Zuidzijde lastiger dan noordzijde

Uit het artikel blijkt dat vooral weggebruikers die vanaf de zuidzijde het kruispunt naderen de situatie niet altijd overzichtelijk vinden en dat er  komend vanaf de noordzijde minder problemen zijn. 'Voorheen reed het verkeer namelijk vanaf het zuiden rechtdoor richting de A9 of het Stadshart. Nu zijn er twee rijstroken met daarop pijlen die linksaf aangeven, omdat het verkeer aan de linkerkant over het kruispunt rijdt. Het blijkt dat mensen dat verwarrend vinden', zegt Kuperus.

Live 

Camera's volgen de situatie op en rond het DDI-kruispunt dus live. De monitoring heeft al geleid tot extra aanpassingen vlak na de openstelling. Aan de zuidkant van de A9 is onder andere een extra betonnen blok (barrier) geplaatst om spookrijden te voorkomen en ook zijn de verkeerslichten aangepast, om zo zoekende automobilisten meer tijd te geven om veilig het kruispunt over te steken. 

Lees hier het artikel op de website van Rijkswaterstaat


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.