Het kruispunt komend vanaf de zuidzijde van Amstelveen

Camera’s alert op spookrijders bij DDI-kruispunt A9 Amstelveen

Amstelveen - Rijkswaterstaat heeft bij het nieuwe DDI-kruispunt (Diverging Diamond Interchange) tussen de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg in Amstelveen speciaal ingestelde camera’s hangen die automatisch spookrijders detecteren. In de beginfase bleek dat diverse weggebruikers de verkeerde route kozen op het tamelijk complexe kruispunt, waarop extra maatregelen zijn genomen.

'Als een voertuig onverhoopt op de verkeerde weghelft in de verkeerde richting rijdt, krijgen we daarvan meteen een melding,' zegt verkeersmanager Fedde Kuperus op de website van Rijkswaterstaat, waarin hij vertelt over de eerste ervaringen rond het tamelijk revolutionaire kruispunt in Amstelveen, dat er voor zorgt dat verkeer kan doorrijden terwijl de werkzaamheden aan de A9 in volle gang zijn.

Zuidzijde lastiger dan noordzijde

Uit het artikel blijkt dat vooral weggebruikers die vanaf de zuidzijde het kruispunt naderen de situatie niet altijd overzichtelijk vinden en dat er  komend vanaf de noordzijde minder problemen zijn. 'Voorheen reed het verkeer namelijk vanaf het zuiden rechtdoor richting de A9 of het Stadshart. Nu zijn er twee rijstroken met daarop pijlen die linksaf aangeven, omdat het verkeer aan de linkerkant over het kruispunt rijdt. Het blijkt dat mensen dat verwarrend vinden', zegt Kuperus.

Live 

Camera's volgen de situatie op en rond het DDI-kruispunt dus live. De monitoring heeft al geleid tot extra aanpassingen vlak na de openstelling. Aan de zuidkant van de A9 is onder andere een extra betonnen blok (barrier) geplaatst om spookrijden te voorkomen en ook zijn de verkeerslichten aangepast, om zo zoekende automobilisten meer tijd te geven om veilig het kruispunt over te steken. 

Lees hier het artikel op de website van Rijkswaterstaat


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.