Een camera bij de bsonetree tussen de Urbanuskerk en de Kleine Noorddijk

Camera's in en rond Amsterdamse bos

Amstelveen - In en rond het Amsterdamse bos zijn door gemeente Amsterdam diverse camera's geplaatst.

Het betreft zogenoemde camera's die deel uitmaken van het Crowd Monitoring Systeem Amsterdam (CMSA).

2d sensoren

Navraag leert dat het Amsterdamse Bos periodiek bezoekerstellingen doet. 'Uit deze tellingen weten we dat het aantal bezoekers in de afgelopen 2 decennia van 4,5 naar 6 miljoen bezoeken is gegaan. De tellingen worden gedaan met 2d sensoren,' meldt de beheerorgisatie van het bos in een nagekomen reactie. 'Er zijn op een aantal locaties ook lussen aangebracht die het aantal auto’s meten. Deze metingen worden vier kwartalen achter elkaar, twee weken per kwartaal gedaan. De beheerorganisatie van het Bos gebruikt deze data bij het maken van beleid en communicatie.'

Hoe werkt een 2d sensor

De 2D sensoren gebruiken 2D beelden (geblurde video) en een algoritme zet dat direct op de sensor om in coördinaten. Er worden geen beelden bewaard. De coördinaten worden verder als anonieme data verwerkt. Bij de analyse van de anonieme data kan ook een algoritme worden ingezet, bijvoorbeeld om de drukte in een gebied te monitoren.

camera_amsterdamsebos-2_telcamera.jpg
Bij de brug tussen de Kleine Noorddijk en de Urbanuskerk in Bovenkerk is een van de zogenoemde CMSA-camera geplaatst. Op een kaart op de website van de gemeente Amsterdam, die inzicht geeft in camera's en sensoren die in Amsterdam worden ingezet, worden meer van dit soort camera's in het bos gemeld. Ook is een uitgebreide privacyverklaring over het gebruik van de camera's gepubliceerd.

[Update: 13-10-21, 10.30u]


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.