AmstelveenZ

Cameratoezicht campus Uilenstede tot 2021 verlengd

AMSTELVEEN - Het openbaar cameratoezicht rondom Campus Uilenstede is voor drie jaar verlengd. De maatregel werd in maart 2016 ingevoerd en zal worden verlengd tot januari 2021.

Burgemeester Mirjam van 't Veld kondigde in een brief aan de raadsleden aan dat ze deze maatregel graag nog voor haar vertrek wilde treffen. Van 't Veld licht toe dat er een afname in geregistreerde incidenten in de buurt rondom de campus is waargenomen. Daarnaast wordt er gesproken van een toename als het gaat om het gevoel van veiligheid van de bewonersgroep, die voornamelijk uit studenten bestaat.

Opsporing
Het cameratoezicht wordt gebruikt om live mee te kijken om de handhaving van de openbare orde en veiligheid te bevorderen, maar is ook nuttig gebleken bij de opsporing van daders van strafbare feiten. De beelden kunnen namelijk bekeken worden bij een melding, maar ook op een later moment bestudeerd worden. Hiermee zijn op Uilenstede inmiddels al meerdere succesvolle opsporingsresultaten behaald.

Veiligheid
Burgemeester Van 't Veld concludeert dat verlenging van het cameratoezicht een belangrijke maatregel is bij het streven 'naar een veilig leefklimaat voor onze studenten'.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.