Cameratoezicht campus Uilenstede tot 2021 verlengd

Cameratoezicht campus Uilenstede tot 2021 verlengd Foto: AmstelveenZ

AMSTELVEEN - Het openbaar cameratoezicht rondom Campus Uilenstede is voor drie jaar verlengd. De maatregel werd in maart 2016 ingevoerd en zal worden verlengd tot januari 2021.

Burgemeester Mirjam van 't Veld kondigde in een brief aan de raadsleden aan dat ze deze maatregel graag nog voor haar vertrek wilde treffen. Van 't Veld licht toe dat er een afname in geregistreerde incidenten in de buurt rondom de campus is waargenomen. Daarnaast wordt er gesproken van een toename als het gaat om het gevoel van veiligheid van de bewonersgroep, die voornamelijk uit studenten bestaat.

Opsporing
Het cameratoezicht wordt gebruikt om live mee te kijken om de handhaving van de openbare orde en veiligheid te bevorderen, maar is ook nuttig gebleken bij de opsporing van daders van strafbare feiten. De beelden kunnen namelijk bekeken worden bij een melding, maar ook op een later moment bestudeerd worden. Hiermee zijn op Uilenstede inmiddels al meerdere succesvolle opsporingsresultaten behaald.

Veiligheid
Burgemeester Van 't Veld concludeert dat verlenging van het cameratoezicht een belangrijke maatregel is bij het streven 'naar een veilig leefklimaat voor onze studenten'.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties