V.l.n.r. Clint Nieuwendijk, Ties Eigenhuis, Rieneke Gosker en Joop Koperdraad.
Advertorial Politiek

CDA Amstelveen: drie jongeren in Top 10

AMSTELVEEN –  Op de kieslijst van het CDA Amstelveen zijn jongeren goed vertegenwoordigd. Er staan drie jongeren bij de Top 10:  Ties Eigenhuis (no. 5), Rieneke Gosker (no. 7) en Clint Nieuwendijk (no. 10). Joop Koperdraad staat op (14) Het viertal draait de komende weken volop mee tijdens de CDA-campagne.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen staan er voor het CDA landelijk meer dan 700 jongeren op de verschillende kieslijsten. Dat is volgens CDA meer dan bij alle andere partijen bij elkaar.

Omslag

‘Binnen het CDA staat een nieuwe, jonge generatie op die klaar staat om op te komen voor de belangen van hun eigen generatie’, zegt voorzitter Lotte Schipper van jongerenafdeling CDJA. ‘Het laat de omslag zien binnen het CDA naar een brede volkspartij waar volop ruimte is voor onze generatie om mee te doen en mee te praten.’

Sterk

Ties Eigenhuis en Clint Nieuwendijk wonen beiden op Uilenstede. Ties: ‘Op de studentencampus speelt voldoende waar we ons sterk voor maken. Zo vinden we dat de parkeerproblematiek bij Uilenstede moet worden aangepakt.’

Startups

Volgens Eigenhuis moet er ook ruimte zijn voor startups. ‘We hebben het programma ‘Zaai’, wat volgens ons een succes is. Hier leren startende ondernemers van bestaande ondernemers. Dat programma moet worden voortgezet.’ Clint: ‘Het CDA Amstelveen krijgt veel nieuwe jonge leden. Daarom kijken we of het mogelijk is om een jongerenafdeling op te richten.’

Verkiezingsdebat

Op donderdag 8 maart 2018 zijn de jongeren van het CDA actief tijdens een groot verkiezingsdebat in Il Caffé op Uilenstede 346.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.