CDA Amstelveen pleit voor bevriezing WOZ-waarden voor bewoners langs A9 en Beneluxbaan

Amstelveen - De CDA-fractie in Amstelveen pleit om gedurende de bouwwerkzaamheden de WOZ-waarde van huizen langs de A9 en de Beneluxbaan te bevriezen en opnieuw te waarderen na afloop van de bouwwerkzaamheden in het gebied.

Het CDA wil zich daarmee inzetten voor bewoners die in de problemen komen vanwege de sterk gestegen WOZ-waarden van hun koopwoningen, zo meldt de partij in een persbericht. 

Bouwactiviteiten

'Vooral bewoners die wonen in de directe nabijheid van wegen waar momenteel grote en langdurige bouwactiviteiten plaatsvinden (A9, Beneluxbaan) ondervinden veel overlast en verminderd woongenot. Tijdens de bouwwerkzaamheden zal hun woning minder goed verkoopbaar zijn. Toch zijn hun woningen veel hoger getaxeerd dan een jaar geleden. Soms met enkele tienduizenden euro’s', aldus het CDA.

Inkomstenbelasting

De WOZ is volgens het CDA 'vooral van belang, omdat deze de grondslag vormt voor met name de inkomstenbelasting'. Het CDA zegt dat 'een forse stijging van de WOZ met tienduizenden euro’s resulteert al snel in een hogere belastingaanslag van enkele honderden euro’s. De WOZ is voorts van belang bij de bepaling van de Onroerend Zaakbelasting (OZB), hoewel Amstelveen vooralsnog een stijging van de WOZ-waarden compenseert met een evenredige daling van de ozb-tarieven.'

Gedurende bouwwerkzaamheden

Het CDA stelt aan het college voor om gedurende de bouwwerkzaamheden in Amstelveen de WOZ-waarde van deze huizen te bevriezen en opnieuw te waarderen na afloop van de bouwwerkzaamheden. 'Een dergelijk ‘generaal pardon’ heeft als groot voordeel dat individuele bewoners niet ieder zelfstandig hun recht hoeven te halen middels het indienen van een bezwaarschrift', aldus het CDA.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.