Bert Rouwenhorst (CDA)

CDA overspoeld met klachten over Eigen Haard via klachtenlijn

Amstelveen - Deze maand heeft CDA Amstelveen een meldpunt opengesteld voor klachten over Eigen Haard. Dit naar aanleiding van de vele berichten over slecht onderhoud en vooral over de slechte bereikbaarheid en communicatie. Er zijn nu al veel meldingen binnengekomen.

Tientallen meldingen

‘Vanaf de opening, begin april, zijn er tientallen meldingen binnengekomen. Niet alleen uit Amstelveen, maar ook uit Amsterdam, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn en Aalsmeer. En dat naast de meldingen die we al hadden’, zegt CDA-burgerraadslid Bert Rouwenhorst.

‘Onder de klachten zitten zeer schrijnende gevallen die soms al jaren lopen, zoals problemen met agressieve buren, ernstige vochtproblemen, slecht reparatiewerk, overdracht van verwaarloosde woningen aan nieuwe huurders, energie labels, isolatie, etc.’

In ernstige gebreke

In al deze gevallen blijft Eigen Haard volgens Rouwenhorst in ernstige gebreke. ‘Op reparaties die uitgevoerd worden vindt geen enkele controle plaats, behalve in enkele gevallen door het aannemersbedrijf zelf. We hebben voorbeelden gezien waar een goedwillende amateur beter werk zou hebben afgeleverd. Volgens het CDA is het onbegrijpelijk dat er door Eigen Haard geen enkele controle wordt uitgeoefend op reparatiewerk.’

In verband met privacy kan Rouwenhorst niet veel zeggen over individuele gevallen. ‘Maar er zijn gevallen waar mensen zo wanhopig zijn, dat zij ons bijna dagelijks benaderen voor hulp.’

Prestatieafspraken

De gemeente Amstelveen probeert, in overleg met Eigen Haard en het CDA, op korte termijn een afspraak te plannen om de situatie nader te bespreken om tot oplossingen te komen voor de huurders van Eigen Haard. De insteek voor het CDA is dat er betere ‘Prestatieafspraken’ gemaakt worden dan die nu van kracht zijn. Daarnaast wil het CDA alle klachtmeldingen die er nu liggen voorleggen aan Eigen Haard om tot oplossingen te komen voor deze huurders.

Klachtenlijn blijft

Gelet op de ernst van de klachten zal het CDA het klachtenmeldpunt op haar website in stand houden. ‘Wij willen de klachten niet politiek maken, maar als CDA voelen wij het als onze plicht om voor mensen op te komen die in de verdrukking raken en dat is hier duidelijk het geval’, aldus Rouwenhorst. ‘Door kennis binnen ons team kunnen wij mensen juridisch adviseren, zij het beperkt, adviseren m.b.t. de Energielabels en ook bouw- en onderhoud technische situaties beoordelen.’

Huurcommissie

Per 1 juli zullen er weer huurverhogingen doorgevoerd gaan worden. Veel van de vooral technische klachten zijn van dusdanige aard dat deze voorgelegd kunnen worden aan de Huurcommissie om bezwaar aan te tekenen tegen deze verhoging.  Het CDA roept de mensen dan ook op om de klachten, die zij hebben, voor te leggen aan de huurcommissie en wil huurders, die moeite hebben om bezwaar aan te tekenen, hierbij ondersteunen.

Huurdersbelangen

In Amstelveen zijn diverse instanties actief om op te komen voor huurders in Amstelveen. Misschien met enige verbazing hebben zij de activiteiten van het CDA gevolgd. Rouwenhorst ‘Het CDA stelt dat zij geenszins van plan is om de activiteiten van deze instanties te ondermijnen, maar gelet op de signalen die zij ontving van vele huurders, is deze actie gestart. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Het CDA wil dan ook niets liever dan samenwerken met deze instanties zolang het belang van de huurders voorop staat.’


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:10

Amstelveen van voorheen (408)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 408 een oude ansichtkaart van het Nicolaas Tulp Ziekenhuis (thans Ziekenhuis Amstelland).

Algemeen gisteren 16:55

Sponsorloop Maurits (17) voor Hersenstichting groot succes

Amstelveen, 24 juni 2024 – De door de Amstelveense student Maurits (17) georganiseerde sponsorloop is afgelopen vrijdag een groot succes geworden. Het oorspronkelijke streefbedrag van € 1.800,00 werd ruimschoots overschreden, met een uiteindelijke opbrengst van maar liefst € 6.705,00. Deze opbrengst komt ten goede aan de Hersenstichting, een organisatie die zich inzet voor mensen met hersenaandoeningen.

Algemeen gisteren 09:00

HV Myra en Toplenzen slaan handen ineen: goed zicht de sleutel tot hockeysucces

Amstelveen - Hockeyvereniging Myra en Toplenzen, de internetwinkel van Groenhof Optiek, hebben afgelopen week na drie jaar hun sponsordeal verlengd. Een match made in heaven; goed zicht is immers de sleutel tot hockeysucces. In de snelle wereld van hockey is een scherp zicht niet alleen een voordeel, maar vooral een noodzaak. Met het slogan ‘goed gezien’ is voor Toplenzen het sponsoren van HV Myra een logische keuze.

112 22 jun. 2024 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen 22 jun. 2024 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen 22 jun. 2024 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.