AmstelveenZ

CDA wil Eneco Duurzaam Dividendfonds opzetten

AMSTELVEEN - Het CDA Amstelveen wil dat het dividend van energiebedrijf Eneco wordt ingezet om de gemeente in versneld tempo duurzamer te maken. Het dividend bedraagt op jaarlijkse basis zo'n 625.000 euro.

CDA-raadslid Gerard Hulsman wil tijdens de aankomende raadsvergadering van woensdag 8 november een voorstel indienen voor het instellen van een zogenaamd Eneco Duurzaam Dividend Fonds. Een maand geleden besloot de voltallige raad, inclusief het CDA, om de gemeentelijke Eneco-aandelen niet te verkopen.

Energiebesparing
De partij vindt het niet meer dan logisch dat het dividend ook daadwerkelijk voor duurzaamheid wordt ingezet. "Als we de klimaatdoelstellingen van 'Parijs' willen halen, waar Amstelveen zich aan heeft gecommitteerd, moet meer gebeuren dan nu is gepland", laat de partij weten. "Het geld kan onder andere worden gebruikt om bewoners een financieel duwtje in de rug te geven bij investeringen op het gebied van energiebesparing, duurzame warmte en duurzame energie-opwekking."


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.