Gemeente Amstelveen

CDA wil geen woorden maar daden op gebied van duurzaamheid

AMSTELVEEN - CDA Amstelveen vindt dat de gemeente moet doorpakken met maatregelen op het gebied van duurzaamheid. De partij hoopt dat er op korte termijn ferme, concrete stappen worden gezet.

"Geen woorden, maar daden", schrijft de partij in een persbericht. Het CDA prijst de vooruitstrevende ambities van Amstelveen en hoopt dat het niet bij plannen blijft. "Amstelveen mag de komende jaren best voorloper zijn op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Daarbij hoeft de gemeente niet zelf het wiel uit te vinden. Kijk vooral naar gemeenten die nu al goed bezig zijn en zichtbare resultaten boeken. En werk zoveel mogelijk samen met buurgemeenten, bedrijfsleven en organisaties met soortgelijke doelstellingen", aldus de partij.

Gasloos
Het CDA pleit verder voor gasloos wonen, in eerste instantie bij nieuwe woningen, maar uiteindelijk voor de gehele gemeente. Ook moet het gebruik van zonnepanelen gestimuleerd worden. Andere speerpunten van het CDA op gebied van duurzaamheid zijn betere woningisolatie en een gemeentelening voor de verduurzaming van woningen voor inwoners.

Van Gas Los
De overheid heeft bepaald dat de energievoorziening in Nederland in het jaar 2050 volledig duurzaam moet zijn. "Het betekent dat nieuwbouwwoningen vanaf 2020 geen gasaansluiting meer zullen hebben", zegt CDA-bestuurslid Bert Rouwenhorst, opsteller van het nieuwe verkiezingsprogramma van het CDA. "Maar om ook de bestaande woningen los te koppelen van het gasnet zal heel wat meer tijd en energie vragen. Dat kan alleen maar succesvol worden opgepakt als we daar nu mee beginnen." Het CDA Regio overleg Amstelland – Meerlanden zal deelnemen aan het congres ‘Van Gas Los’, dat op 1 februari in Hoofddorp wordt gehouden.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.