Burgemeester Tjapko Poppens, Valentine Sanders, Sophia de Rooij, Gabrielle Alink, Ariën Stigter, Pieter Heidema en Christel Bank.

Chirurg Ziekenhuis Amstelland pleit voor plan om covid in de zorg te normaliseren

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens bracht afgelopen week een bezoek aan Ziekenhuis Amstelland. Hij sprak met diverse zorgverleners die betrokken zijn bij de covid-afdeling en toonde zich diep onder de indruk van hun niet aflatende inzet, maar ook van de ontwikkelingen die het ziekenhuis in Amstelveen tot dusver heeft gemaakt in de covid-zorg.  

Poppens liet zich donderdag rondleiden door Sophia de Rooij en Paul Rotering van de Raad van Bestuur, manager acute en intensieve zorg Christel Bank en chirurg Ariën Stigter. Stigter pleit voor een plan om covid in de zorg te normaliseren, zodat ze niet steeds van golf op golf moeten acteren. 'Covid blijft in onze samenleving,' legde ook Sophia de Rooij uit. 'Daar moeten we als maatschappij mee door.' 

Covid-zorg

Christel Bank legde uit dat Ziekenhuis Amstelland de IC afgelopen zomer heeft aangepast. 'In plaats van één geïsoleerde covid-afdeling, is er nu een covid-sluis per drie kamers. Hierdoor kunnen verpleegkundigen flexibel wisselen van werkveld zodra dat nodig is en blijft de IC, bij toenemende intensieve covid-zorg, toegankelijk voor reguliere zorg. Verpleegkundigen worden daar op getraind, maar het omschakelen blijft zwaar.'

Geen bezoek 

Het bezoeken van patienten op de covid-afdeling in Ziekenhuis Amstelland blijkt heel moeilijk te organiseren, omdat de mankracht ontbreekt om dit goed te begeleiden. Bovendien blijft het besmettingsgevaar groot. Een van de verpleegkundigen van de covid-afdeling gaf aan dat het niet kunnen toelaten van bezoek erg zwaar valt. ‘Wat ik het zwaarste vind, is dat mensen geen bezoek kunnen ontvangen. Dat maken we goed met een dagelijks telefoontje of video bellen naar het thuisfront,’ zo gaf ze tegenover de burgemeester aan.

Compliment

De burgemeester kon, na een rondgang langs de Spoed Eisende Hulp (SEH), de Intensieve Care (IC) en de sluis van de covid-afdeling, niet anders dan een heel groot compliment uitdelen aan de zorgverleners.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.