ChristenUnie Amstelveen presenteert kandidatenlijst GR2022

Amstelveen - De ChristenUnie Amstelveen heeft met gepaste dankbaarheid en trots de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 gepresenteerd.

Op de lijst staan 8 vertrouwde en 4 nieuwe namen waarmee de partij verwacht hoge ogen te gooien tijdens de naderende verkiezingen.

Onzeker

Ondanks dat de CU in Amstelveen al jaren een constante factor is in de gemeenteraad van Amstelveen, meldt de partij dat het dit keer onzeker was of zij wel mee zouden kunnen doen. De partij laat weten het als 'heel bijzonder te hebben ervaren dat er  mensen op het pad zijn gekomen, die niet eerder bekend waren en die graag met de ChristenUnie wilden meedoen'. ‘De ChristenUnie is een partij die gelooft in een God die betrokken is bij het wel en wee van de mens, maar ook betrokken is bij de politiek en een God die wonderen kan doen,' aldus de partij in een begeleidend persbericht.

De ChristenUnie meldt naast de Kieslijst over specialisten en adviseurs op het gebied van financiën, sport, religie, schuldhulpverlening en milieu te beschikken.

Top 6 Kandidatenlijst ChristenUnie Amstelveen GR2022

1. Bert de Pijper
'Voert bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw de lijst aan van de ChristenUnie in Amstelveen. Bert is inmiddels bijna 12 jaar gemeenteraadslid voor de ChristenUnie. Hij is jurist en auteur.'

2. Henk Stoffels
'Henk is al 8 jaar betrokken als burgerraadslid in de commissie Ruimte Wonen en Natuur.'

3. Henriëtte Nakad-Weststrate
'De eerste nieuwkomer op de CU-kieslijst. Oud-advocaat en doctor in de rechtsgeleerdheid. Haar aandacht gaat volgens de CU uit naar het herstel van het vertrouwen in de overheid: 'Henriëtte is bekend door haar strijd tegen de misstanden in de jeugdzorg en de schuldhulpverlening. Het belang van het kind moet altijd voorop staan.'

4. Dianne Hoefakker-Laanstra
'Voorheen docent maatschappijleer en houdt zich nu bezig met het opleiden en coachen van MBO en VO-docenten. Verder ondersteunt zij scholen, begeleiders en zij-instromers.'

5. Robert de Graaff
'Adviseur. Houdt zich bezig met de grote transities waar we als samenleving doorheen gaan. Energie, water, klimaatverandering, landbouw, natuur, en nu ook met hoe we beter kunnen omgaan met COVID  landelijk, regionaal en lokaal. Transities waar we als samenleving alleen met elkaar doorheen kunnen komen. Samen dus met elkaar. Ook de kwetsbaren in onze samenleving. De ChristenUnie wil met anderen invulling geven aan die samenwerking. Vanuit het hart en het hoofd. Zo bouwen we aan een vernieuwd vertrouwen van en tussen samenleving en overheden. Nationaal, regionaal en lokaal. Te beginnen in Amstelveen.'

6. Herman van Veelen
'De tweede nieuwkomer. 'Herman van Veelen (31) is een van de oprichters van christelijke leefgemeenschap 'Dorothy', in het buitengebied van Amstelveen. Samen met zijn vrouw Anna Blomgren publiceerde hij onlangs een rapport over religieuze leefgemeenschappen in Nederland'.

Verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma van de CU staat op de website van de partij: https://amstelveen.christenunie.nl


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.