Chung Do Kwan

Chung Do Kwan gemeente én provinciewinnaar Club van het Jaar 2021

Amstelveen – De Taekwondo en (Koreaanse) vechtsportclub Chung Do Kwan uit Amstelveen is uitgeroepen tot gemeente-en provinciewinnaar bij de Club van het jaar-verkiezing.  De club van eigenaar David Chung maakt zich nu op voor de landelijke Award-uitreiking op 9 juni.

Chung Do Kwan ontving maar liefst 1384 stemmen, waarmee zij deze titel in de wacht wisten te slepen.

Vakjury

De vakjury beoordeelde alle gemeentewinnaars binnen de provincie Noord-Holland, waarbij Chung Do Kwan ook is verkozen tot de Provinciewinnaar van Noord-Holland. De school heeft ongekend veel veerkracht laten zien tijdens de pandemie en is letterlijk geen dag gesloten geweest.

Opgeven geen optie

De lessen vonden plaats in de buitenlucht en maar ook online voor de leden die bijvoorbeeld uit veiligheid niet mee konden doen. Zoals Hoofdinstructeur en eigenaar David Chung dat in eigen woorden weet te melden: "wij hebben van een rasechte binnensport en buitensport weten te maken, want opgeven is echt geen optie!”.

Eerder in de prijzen

De school won in 2015 en in 2018 ook al de prijs voor "Sportvereniging van het jaar” in Amstelveen en won in 2019 ook al eerder de Rabobank gemeenteprijs van Amstelveen. Ditmaal is het extra bijzonder doordat de club uit meer dan 100 deelnemende clubs en scholen is verkozen tot de provinciewinnaar van Noord-Holland en nu ook landelijk een kans kan maken.

Erben Wennemars & Typhoon

Chung Do Kwan maakt zich nu op voor de landelijke finale voor de Club van het Jaar met alle provinciewinnaars, waarbij de uitslag tijdens de Award uitreiking van 9 juni zal worden bekend gemaakt. De uitreiking zal plaatsvinden in de Tivoli Vredenburg te Utrecht met Erben Wennemars en Typhoon als Ambassadeurs.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:50

Boeknominatie van een één van de grootste Engelse schrijvers van dit moment

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. Deze editie is het woord aan de Engelse James Forrester over zijn boeknominatie ‘De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet’, van auteur David Mitchell.

112 gisteren 20:37

Aanrijding op 'DDI' Keizer Karelweg

Amstelveen - Op het zogenoemde 'DDI-kruispunt' tussen de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg nabij de A9 in centrum Amstelveen heeft zaterdagavond een aanrijding plaatsgevonden.

Politiek gisteren 17:41

BbA: Onderzoek naar verzakkingen geluidswal Beneluxbaan Amstelveen Zuid

Amstelveen – De geluidswal aan de zuidkant van de Beneluxbaan ter hoogte van Middenhoven is mogelijk verzakt. Op verzoek van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat wethouder Rob Ellermeijer (VVD) een onderzoek instellen naar de verzakkingen, zo meldt bbA.

Winkels gisteren 14:00

JobZ: Snelgroeiende Startup NADUVI op zoek naar personeel

Amstelveen - NADUVI, de outlet voor Home & Living is het afgelopen jaar enorm gegroeid en is klaar voor de volgende stap! Na het binnenhalen van een succesvolle funding ronde, het winnen van awards zoals de “Beste Starter” en al meer dan 250 merken die zich bij ons hebben aangesloten in de eerste 2 jaar, zijn ze op zoek naar personeel.

Corona Amstelveen gisteren 13:00

Chirurg Ziekenhuis Amstelland pleit voor plan om covid in de zorg te normaliseren

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens bracht afgelopen week een bezoek aan Ziekenhuis Amstelland. Hij sprak met diverse zorgverleners die betrokken zijn bij de covid-afdeling en toonde zich diep onder de indruk van hun niet aflatende inzet, maar ook van de ontwikkelingen die het ziekenhuis in Amstelveen tot dusver heeft gemaakt in de covid-zorg.