Chung Do Kwan

Chung Do Kwan gemeente én provinciewinnaar Club van het Jaar 2021

Amstelveen – De Taekwondo en (Koreaanse) vechtsportclub Chung Do Kwan uit Amstelveen is uitgeroepen tot gemeente-en provinciewinnaar bij de Club van het jaar-verkiezing.  De club van eigenaar David Chung maakt zich nu op voor de landelijke Award-uitreiking op 9 juni.

Chung Do Kwan ontving maar liefst 1384 stemmen, waarmee zij deze titel in de wacht wisten te slepen.

Vakjury

De vakjury beoordeelde alle gemeentewinnaars binnen de provincie Noord-Holland, waarbij Chung Do Kwan ook is verkozen tot de Provinciewinnaar van Noord-Holland. De school heeft ongekend veel veerkracht laten zien tijdens de pandemie en is letterlijk geen dag gesloten geweest.

Opgeven geen optie

De lessen vonden plaats in de buitenlucht en maar ook online voor de leden die bijvoorbeeld uit veiligheid niet mee konden doen. Zoals Hoofdinstructeur en eigenaar David Chung dat in eigen woorden weet te melden: "wij hebben van een rasechte binnensport en buitensport weten te maken, want opgeven is echt geen optie!”.

Eerder in de prijzen

De school won in 2015 en in 2018 ook al de prijs voor "Sportvereniging van het jaar” in Amstelveen en won in 2019 ook al eerder de Rabobank gemeenteprijs van Amstelveen. Ditmaal is het extra bijzonder doordat de club uit meer dan 100 deelnemende clubs en scholen is verkozen tot de provinciewinnaar van Noord-Holland en nu ook landelijk een kans kan maken.

Erben Wennemars & Typhoon

Chung Do Kwan maakt zich nu op voor de landelijke finale voor de Club van het Jaar met alle provinciewinnaars, waarbij de uitslag tijdens de Award uitreiking van 9 juni zal worden bekend gemaakt. De uitreiking zal plaatsvinden in de Tivoli Vredenburg te Utrecht met Erben Wennemars en Typhoon als Ambassadeurs.


Meer nieuws

112 vandaag 13:08

Politievoertuig met honden betrokken bij forse kop-staartbotsing

Amstelveen - Een politievoertuig is donderdagmiddag rond half 1 betrokken geraakt bij een forse aanrijding op de Bovenkerkerweg in Amstelveen. Het voertuig, waarin twee politiehonden werden vervoerd, botste ter hoogte van de kruising met de Spinnerij achterop een personenwagen. Twee inzittinden van die wagen raakten gewond. De honden maken het volgens een politiewoordvoerder goed.

Algemeen vandaag 11:04

Aalsmeer komt in juni met Flower Festival

Aalsmeer -  Na twee jaar afwezigheid door corona pakt Aalsmeer dit jaar weer uit met het Aalsmeer Flower Festival. Van 17 tot en met 21 juni 2022 zijn er allerlei bloemrijke activiteiten op meerdere locaties in Aalsmeer.

Wonen gisteren 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen gisteren 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.

Algemeen gisteren 09:57

Vermiste man uit Amstelveen (23) doodgeschoten aangetroffen in bestelauto: 72-jarige verdachte opgepakt

Amsterdam - De recherche heeft een 72-jarige verdachte met zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen in 2021. Het slachtoffer werd op 12 april 2021 overleden aangetroffen in zijn (in Amsterdam inbeslaggenomen) bestelauto. Uit onderzoek blijkt dat de Amstelvener op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven is gebracht.