Chung Do Kwan

Chung Do Kwan gemeente én provinciewinnaar Club van het Jaar 2021

Amstelveen – De Taekwondo en (Koreaanse) vechtsportclub Chung Do Kwan uit Amstelveen is uitgeroepen tot gemeente-en provinciewinnaar bij de Club van het jaar-verkiezing.  De club van eigenaar David Chung maakt zich nu op voor de landelijke Award-uitreiking op 9 juni.

Chung Do Kwan ontving maar liefst 1384 stemmen, waarmee zij deze titel in de wacht wisten te slepen.

Vakjury

De vakjury beoordeelde alle gemeentewinnaars binnen de provincie Noord-Holland, waarbij Chung Do Kwan ook is verkozen tot de Provinciewinnaar van Noord-Holland. De school heeft ongekend veel veerkracht laten zien tijdens de pandemie en is letterlijk geen dag gesloten geweest.

Opgeven geen optie

De lessen vonden plaats in de buitenlucht en maar ook online voor de leden die bijvoorbeeld uit veiligheid niet mee konden doen. Zoals Hoofdinstructeur en eigenaar David Chung dat in eigen woorden weet te melden: "wij hebben van een rasechte binnensport en buitensport weten te maken, want opgeven is echt geen optie!”.

Eerder in de prijzen

De school won in 2015 en in 2018 ook al de prijs voor "Sportvereniging van het jaar” in Amstelveen en won in 2019 ook al eerder de Rabobank gemeenteprijs van Amstelveen. Ditmaal is het extra bijzonder doordat de club uit meer dan 100 deelnemende clubs en scholen is verkozen tot de provinciewinnaar van Noord-Holland en nu ook landelijk een kans kan maken.

Erben Wennemars & Typhoon

Chung Do Kwan maakt zich nu op voor de landelijke finale voor de Club van het Jaar met alle provinciewinnaars, waarbij de uitslag tijdens de Award uitreiking van 9 juni zal worden bekend gemaakt. De uitreiking zal plaatsvinden in de Tivoli Vredenburg te Utrecht met Erben Wennemars en Typhoon als Ambassadeurs.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:44

Het Wapen voorop in oranjestrijd tegen Verenigde Staten

Amstelveen - De Amstelveense cafés zijn weer klaar voor de volgende oranjewedstrijd op het WK in Qatar: Nederland versus de Verenigde Staten. In het kleinste 'stadion' van Amstelveen (Het Wapen in het Oude Dorp) hebben ze er in ieder geval vertrouwen in: stadiondirecteuren Theo Konijnenberg en Marcel Kunst houden de beker vast omhoog.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

AmstelveenZ lezersvoordeel: Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises

Amstelveen - De Amsterdamse grachten staan tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 weer in het teken van het betoverende Amsterdam Light Festival. Voor de wereldberoemde rederij Lovers Canal Cruises is het traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het vaarseizoen. AmstelveenZ biedt lezers 25 procent korting op een klassieke rondvaart tijdens het adembenemende lichtspektakel in de hoofdstad.