AmstelveenZ

Chung Do Kwan uitgeroepen tot Sportvereniging van het het Jaar

Amstelveen - De Amstelveense sportvereniging Chung Do Kwan / Stichting Special Needs is vanavond uitgeroepen tot Sportvereniging van het Jaar op het Amstelveense Sportgala. De vereniging liet rugbyclub ARC en voetbalvereniging Roda'23 achter zich.

David Chung nam de prijs, samen met diverse leden van de vereniging in ontvangst. Hij was zeer vereerd dat zijn vereniging verkozen werd boven Roda'23 en ARC. Bovendien sleepte de vereniging de prijs voor de tweede keer in de wacht; een unicum. Ook in 2015 won Chung Do Kwan. De jury prees de grote maatschappelijke inzet van de vereniging.

Chung Do Kwan geeft onder andere uiteenlopende lessen in zelfverdediging, weerbaarheid en agressieregulatie voor jong en oud, waarbij discipline en respect hoog in het vaandel staan.  De Stichting Special needs heeft als doel 'sport toegankelijk te maken voor iedereen met een uitdaging', zoals de stichting het omschrijft.

Rabobank Talentprijzen

Ook de Rabobank Talentprijzen werden uitgereikt. Bij de jongens won honkballer Casper Rammeloo en bij de meisjes atletete Isabel van den Berg. De Aanmoedigingsprijzen gingen naar kareteka Jenna Telles en judoka Inno Loeber. 

Sportvrijwilliger van het Jaar

Ook werden de sportvrijwilliger van het Jaar-prijzen uitgereikt: die gingen naar Jeanne Hogerwerf (LTC Amstelland) en de (pas 18-jarige) Giovanni Raineri (AmstelveenHeemraad).

Peter Post Oeuvreprijs

Voor het eerst werd ook de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt: die ging naar Amstelvener Rolf Thung; een zeer begenadigd tennisser (klik hier voor meer info) die het in zijn carriere meerdere keren opnam tegen Bjorn Bjorg.

Het Sportgala werd dit jaar gehouden in het Keizer Karel College; ook werden alle nationale kampioenen uit 2018 gehuldigd. Genodigden prezen de perfect en professioneel georganiseerde Gala-avond, die mede een succes werd dankzij inzet van leerlingen van het KKC.

  


Meer nieuws

Politiek gisteren 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels 18 jul. 2024 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen 18 jul. 2024 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen 18 jul. 2024 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen 18 jul. 2024 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.