AmstelveenZ

Chung Do Kwan uitgeroepen tot Sportvereniging van het het Jaar

Amstelveen - De Amstelveense sportvereniging Chung Do Kwan / Stichting Special Needs is vanavond uitgeroepen tot Sportvereniging van het Jaar op het Amstelveense Sportgala. De vereniging liet rugbyclub ARC en voetbalvereniging Roda'23 achter zich.

David Chung nam de prijs, samen met diverse leden van de vereniging in ontvangst. Hij was zeer vereerd dat zijn vereniging verkozen werd boven Roda'23 en ARC. Bovendien sleepte de vereniging de prijs voor de tweede keer in de wacht; een unicum. Ook in 2015 won Chung Do Kwan. De jury prees de grote maatschappelijke inzet van de vereniging.

Chung Do Kwan geeft onder andere uiteenlopende lessen in zelfverdediging, weerbaarheid en agressieregulatie voor jong en oud, waarbij discipline en respect hoog in het vaandel staan.  De Stichting Special needs heeft als doel 'sport toegankelijk te maken voor iedereen met een uitdaging', zoals de stichting het omschrijft.

Rabobank Talentprijzen

Ook de Rabobank Talentprijzen werden uitgereikt. Bij de jongens won honkballer Casper Rammeloo en bij de meisjes atletete Isabel van den Berg. De Aanmoedigingsprijzen gingen naar kareteka Jenna Telles en judoka Inno Loeber. 

Sportvrijwilliger van het Jaar

Ook werden de sportvrijwilliger van het Jaar-prijzen uitgereikt: die gingen naar Jeanne Hogerwerf (LTC Amstelland) en de (pas 18-jarige) Giovanni Raineri (AmstelveenHeemraad).

Peter Post Oeuvreprijs

Voor het eerst werd ook de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt: die ging naar Amstelvener Rolf Thung; een zeer begenadigd tennisser (klik hier voor meer info) die het in zijn carriere meerdere keren opnam tegen Bjorn Bjorg.

Het Sportgala werd dit jaar gehouden in het Keizer Karel College; ook werden alle nationale kampioenen uit 2018 gehuldigd. Genodigden prezen de perfect en professioneel georganiseerde Gala-avond, die mede een succes werd dankzij inzet van leerlingen van het KKC.

  


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.