AmstelveenZ

Chung Do Kwan uitgeroepen tot Sportvereniging van het het Jaar

Amstelveen - De Amstelveense sportvereniging Chung Do Kwan / Stichting Special Needs is vanavond uitgeroepen tot Sportvereniging van het Jaar op het Amstelveense Sportgala. De vereniging liet rugbyclub ARC en voetbalvereniging Roda'23 achter zich.

David Chung nam de prijs, samen met diverse leden van de vereniging in ontvangst. Hij was zeer vereerd dat zijn vereniging verkozen werd boven Roda'23 en ARC. Bovendien sleepte de vereniging de prijs voor de tweede keer in de wacht; een unicum. Ook in 2015 won Chung Do Kwan. De jury prees de grote maatschappelijke inzet van de vereniging.

Chung Do Kwan geeft onder andere uiteenlopende lessen in zelfverdediging, weerbaarheid en agressieregulatie voor jong en oud, waarbij discipline en respect hoog in het vaandel staan.  De Stichting Special needs heeft als doel 'sport toegankelijk te maken voor iedereen met een uitdaging', zoals de stichting het omschrijft.

Rabobank Talentprijzen

Ook de Rabobank Talentprijzen werden uitgereikt. Bij de jongens won honkballer Casper Rammeloo en bij de meisjes atletete Isabel van den Berg. De Aanmoedigingsprijzen gingen naar kareteka Jenna Telles en judoka Inno Loeber. 

Sportvrijwilliger van het Jaar

Ook werden de sportvrijwilliger van het Jaar-prijzen uitgereikt: die gingen naar Jeanne Hogerwerf (LTC Amstelland) en de (pas 18-jarige) Giovanni Raineri (AmstelveenHeemraad).

Peter Post Oeuvreprijs

Voor het eerst werd ook de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt: die ging naar Amstelvener Rolf Thung; een zeer begenadigd tennisser (klik hier voor meer info) die het in zijn carriere meerdere keren opnam tegen Bjorn Bjorg.

Het Sportgala werd dit jaar gehouden in het Keizer Karel College; ook werden alle nationale kampioenen uit 2018 gehuldigd. Genodigden prezen de perfect en professioneel georganiseerde Gala-avond, die mede een succes werd dankzij inzet van leerlingen van het KKC.

  


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).