Claudio Mancinelli met Lennart Salemink

Claudio Mancinelli ontvangt Thorbeckepenning van VVD

Amstelveen - Voormalig bestuursvoorzitter van de VVD, Claudio Mancinelli, heeft de Thorbeckepenning van de VVD ontvangen. De onderscheiding wordt toegekend aan leden die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de partij.

Mancinelli kreeg de penning  uit handen van Lennart Salemink van het VVD-hoofdbestuur tijdens een drukbezochte Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VVD Amstelveen

Tomeloze inzet

Mancinelli stond 12 jaar lang aan het roer als bestuursvoorzitter van de VVD Amstelveen e.o. en heeft door zijn tomeloze energie en inzet ervoor gezorgd dat de VVD stevig geworteld is in Amstelveense samenleving, zo meldt de VVD in een persbericht:   ‘Volledig belangeloos werkte Claudio tot vaak wel 20 uur per week om “de club” zoals hij dat noemt aan te moedigen en van advies te voorzien. Een netwerker puur-sang die ervoor zorgde dat de achterban niet alleen uitgebreid werd, maar zich ook verbonden voelde met het reilen en zeilen in de Amstelveense politiek.’

Knappe prestatie

De VVD noemt het knappe prestatie dat Mancinelli 'door een enorm personele vernieuwingsslag (een mix van oud en nieuw) bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022  er met het bestuur voor heeft gezorgd dat de continuïteit in Amstelveense fractie verzekerd is en dat tegelijkertijd voldaan wordt aan de veranderende wensen van de VVD-stemmers.'

Staat als een huis

'Samen met oud-fractievoorzitter Kees Noomen en wethouder Herbert Raat werden vele politiek noten gekraakt, maar ook vele samenwerkingsverbanden voorzien van de nodige Haarlemmerolie. Iets wat in de politiek bij tijd en wijle zeer noodzakelijk is. Claudio heeft samen met zijn bestuur bestaande uit Hanny Guit, André van de Sterre, Marcel van Beek en Carel Emmelot gezorgd voor een Amstelveense VVD die staat al een huis. De volgende generatie bestuurs- en fractieleden werken nu hard aan de verdere uitbouw van deze liberale woning,' aldus de VVD.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.