CNE NK Rapidschaak op 3 december in Amstelveen

AMSTELVEEN - Het Keizer Karel College in Amstelveen is voor het derde jaar de host van het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak. Dankzij hoofdsponsor CNE ICT Professionals heeft de organisatie een sterker deelnemersveld dan ooit te voren bij elkaar weten te krijgen.

Bij de heren is de 23-jarige Anish Giri de te kloppen favoriet. Hij sleepte de titel in 2015 op overtuigende wijze binnen, maar moest in 2016 helaas verstek laten gaan. Concurrentie is er van achtvoudig Nederlands Kampioen Loek van Wely. Een andere publiekstrekker is Nederlands grootste talent, de 18-jarige Jorden van Foreest.

Dames
Bij de dames zal Anne Haast haar titels van 2015 en 2016 komen verdedigen. Zij kan ook dit jaar weer zware concurrentie verwachten van nationale teamspeelsters Zhaoqin Peng, Tea Lanchava en Iozefina Paulet. De wedstrijden worden op grote schermen in de aula van het Keizer Karel College uitgezonden en ook via de officiële website zijn de westrijden te volgen.

Andere toernooien
Tegelijkertijd vinden er op dezelfde locatie nog drie andere toernooien plaats. Voor huis- en clubschakers is er het 10e Brainwave rapidtoernooi, terwijl SV Zukertort de organisatie van de jeugd Grand Prix voor haar rekening neemt. Nieuw dit jaar is dat zowel op zaterdag 2 als zondag 3 december het kwalificatie toernooi voor het NK jeugd 14 t/m 20 jaar ook zal worden gehouden. Er worden zo'n 400 schaakliefhebbers verwacht en de toernooien zijn onderdeel van de Schaakweek die dan plaatstvindt. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.