CNE NK Rapidschaak op 3 december in Amstelveen

AMSTELVEEN - Het Keizer Karel College in Amstelveen is voor het derde jaar de host van het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak. Dankzij hoofdsponsor CNE ICT Professionals heeft de organisatie een sterker deelnemersveld dan ooit te voren bij elkaar weten te krijgen.

Bij de heren is de 23-jarige Anish Giri de te kloppen favoriet. Hij sleepte de titel in 2015 op overtuigende wijze binnen, maar moest in 2016 helaas verstek laten gaan. Concurrentie is er van achtvoudig Nederlands Kampioen Loek van Wely. Een andere publiekstrekker is Nederlands grootste talent, de 18-jarige Jorden van Foreest.

Dames
Bij de dames zal Anne Haast haar titels van 2015 en 2016 komen verdedigen. Zij kan ook dit jaar weer zware concurrentie verwachten van nationale teamspeelsters Zhaoqin Peng, Tea Lanchava en Iozefina Paulet. De wedstrijden worden op grote schermen in de aula van het Keizer Karel College uitgezonden en ook via de officiële website zijn de westrijden te volgen.

Andere toernooien
Tegelijkertijd vinden er op dezelfde locatie nog drie andere toernooien plaats. Voor huis- en clubschakers is er het 10e Brainwave rapidtoernooi, terwijl SV Zukertort de organisatie van de jeugd Grand Prix voor haar rekening neemt. Nieuw dit jaar is dat zowel op zaterdag 2 als zondag 3 december het kwalificatie toernooi voor het NK jeugd 14 t/m 20 jaar ook zal worden gehouden. Er worden zo'n 400 schaakliefhebbers verwacht en de toernooien zijn onderdeel van de Schaakweek die dan plaatstvindt. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.