Co van der Horst: 110 jaar toonaangevend

AMSTELVEEN - ‘Here for you since 1905, always there for the latest interior design’. Het is een typerende slogan van Co van der Horst, al 110 jaar (!) toonaangevend op het gebied van interieur en design.

Altijd op zoek naar inspiratie, de laatste ontwikkelingen en nieuwe aansprekende producten reist een afvaardiging van Co van der Horst jaarlijks rond de wereld. Recent was een 6-koppig team nog op de belangrijkste beurs van het jaar in Milaan, om te speuren naar inspirerende noviteiten.

Selectie
‘Wij selecteren met zorg. In de eerste plaats willen we onder de indruk zijn van het design, maar ook de kwaliteit moet uitmuntend zijn,’ zegt Edwin van der Horst. Samen met zijn broer Stephan staat hij nu aan het roer van het bijzondere familiebedrijf met rijke historie, dat nog immer floreert.

Ooit in 1905 door Co van der Horst begonnen (als marskramer met hondenkar en paard en wagen, gevolgd door een winkel in de Dorpsstraat) is de sinds 1972 aan Binderij gevestigde winkel via vier generaties uitgegroeid tot een internationaal begrip op woongebied.

Co’s zoon Jacobus van der Horst (vanaf 1941, samen met zijn broers Gerrit en Henny) en Jacobus zoon Cees van der Horst (vanaf 1962, samen met zijn broer Ad en zijn vrouw Loes Wiemer)  en nu dus Edwin en Stephan van der Horst hebben allen een fraai historisch familieaandeel in het succes van de zaak.

Open
Een rondgang langs de duizenden vierkante meters woondesign, met tal van grootheden uit de designwereld, is een geweldige belevenis, die eigenlijk niemand mag missen.  Goed om te weten, een bezoek aan Co van der Horst (sinds 10 jaar hofleverancier) is allerminst exclusief en staat voor iedereen open!

Informatie
Co van der Horst | Binderij 2 | Amstelveen | Telefoon 020 6412505 | info@vanderhorst.nl | www.covanderhorst.nl

Op de foto
Edwin (l) en Stephan van der Horst de vierde generatie van het bijzondere familiebedrijf met rijke historie. (Foto: Co van der Horst (c))


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.