Raadsleden Femke Lagerveld (VVD), Jacqueline Höcker (GvA), Saloua Chaara (D66) en burgerlid Guy Muller (PvdA).

Coalitiepartijen willen afspraken met DUWO na vermeende discriminatie van studente op Uilenstede

Amstelveen - De fracties van D66, PvdA, VVD en Goed voor Amstelveen hebben studentenhuisvester DUWO om opheldering gevraagd over hoe zij discriminatie en uitsluiting tegengaat bij de huisvesting van studenten.

Berichten over de vermeende discriminatie van een studente op Uilenstede (zie hier en hier), waren aanleiding voor D66, PvdA, Goed voor Amstelveen en de VVD om nader onderzoek te doen naar hoe DUWO omgaat met discriminatie en uitsluiting.

Onduidelijkheid

De fracties kwamen tot het inzicht dat hier weinig over bekend is. Zo konden zij hier - bijvoorbeeld op de website van DUWO - geen openbare informatie over vinden. Hoewel de fracties zich niet mengen in de in de feiten rondom de vermeende casus op Uilenstede, is de onduidelijkheid over het antidiscriminatiebeleid van DUWO aanleiding om hier opheldering over te vragen. De partijen willen dat de gemeente Amstelveen en DUWO nieuwe  samenwerkingsafspraken gaan maken.

Geen plek voor discriminatie en uitsluiting

Namens de coalitiefracties zegt Saloua Chaara, woordvoerder inclusie en emancipatie van D66: “Over één ding kunnen D66, PvdA, Goed voor Amstelveen en de VVD héél duidelijk zijn: In Amstelveen is géén plek voor discriminatie en uitsluiting. Op welke grond dan ook. Iedereen moet in Amstelveen dus altijd en overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Als samenwerkende partijen hebben wij ons in ons coalitieakkoord al stevig aan deze opgave gecommitteerd.’

'Taak van de hele samenleving'

Chaara: ‘Maar het aanpakken van discriminatie en uitsluiting kan niet worden gezien als alleen een opgave van de gemeente. Het is een taak van de hele samenleving. Daarom vinden wij het belangrijk dat juíst partners als DUWO – die zo’n 3.500 studenten op Uilenstede huisvest – hier actief een bijdrage aan leveren.’

De fracties willen  weten of er sprake is van een structureel probleem. Ook willen zij dat er samenwerkingsafspraken komen tussen de gemeente en DUWO over het aanpakken van discriminatie en uitsluiting en dat DUWO duidelijker met studenten communiceert over hoe zij hiermee omgaat.


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.