Cobra Museum Amstelveen

Cobra Museum en Museum JAN openen uit protest de deuren: sporten tussen de kunst

Amstelveen - Het Cobra Museum in Stadshart Amstelveen en Museum JAN in het Oude Dorp openen woensdag 19 januari 2022 uit protest de deuren om mensen in de gelegenheid te stellen te sporten in het museum.

Cobra Gym
Met de protest-actie wil het Cobra Museum de overheid laten zien dat musea ook bijdragen aan het mentale welzijn van de gemeenschap. 'Sportclubs mochten wel open, omdat zij de mentale gezondheid van de samenleving bevorderd, maar musea en de culturele industrie in het geheel werd gevraagd om gesloten te blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur ook bijdraagt aan een gezondere samenleving. Daarom openen wij, aanstaande woensdag 19 januari, de Cobra Gym.' Tussen 13.00 en 16.00 uur worden er lessen yoga, tai chi en fitness gegeven onder de noemer 'Cobra Gym'.
 
Museum JAN
Ook Museum JAN doet aan de  actie mee. Hier kan tussen 10.30 en 17.00 uur gesport worden tussen de kunstwerken. 'Het ludieke protest vraagt aandacht voor het achterblijven van de musea in de overheidsbesluiten omtrent corona. Dat commerciële doorstroomlocaties open mogen maar culturele doorstroomlocaties niet vinden wij onterecht. Hier vragen we daarom op een verantwoorde manier aandacht voor.'
 
Fit between Paintings
In Museum JAN aan de Dorpsstraat kunnen inwoners (alle leeftijden) meedoen met een van de gratis full body workouts tussen de schilderijen van Sam Drukker. Ook is er een Power & Art workout. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@museumjan.nl  (Eigen matje of handdoek meenemen).

  • 10:30 – 11:30 Full body & mind workout – door Barbara Brinkhuis @mokum.fit
  • 12:00 – 13:00 Full body & mind workout – door Barbara Brinkhuis @mokum.fit)
  • 16:00 – 17:00 Power & Art workout – door Vita Bresser (@vitaalfit @artbyvie)

(Tekst gaat verder onder post)

 
Cobra Museum Cobra Gym
Ook kunnen mensen zich woensdag gratis in het zweet werken in het Cobra Museum aan het Sandbergplein met gratis lessen Yoga, Tai Chi en fitness in het Cobra Museum. Het Cobra Gym-programma:
  • 13:00 Yoga en Meditatie (Engelstalige les, eigen mat meenenem) 
  • 14:30 Tai Chi (in Nederlands)
  • 16:00 Fitness (In Nederlands)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.