Cobra Museum Amstelveen

Cobra Museum en Museum JAN openen uit protest de deuren: sporten tussen de kunst

Amstelveen - Het Cobra Museum in Stadshart Amstelveen en Museum JAN in het Oude Dorp openen woensdag 19 januari 2022 uit protest de deuren om mensen in de gelegenheid te stellen te sporten in het museum.

Cobra Gym
Met de protest-actie wil het Cobra Museum de overheid laten zien dat musea ook bijdragen aan het mentale welzijn van de gemeenschap. 'Sportclubs mochten wel open, omdat zij de mentale gezondheid van de samenleving bevorderd, maar musea en de culturele industrie in het geheel werd gevraagd om gesloten te blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur ook bijdraagt aan een gezondere samenleving. Daarom openen wij, aanstaande woensdag 19 januari, de Cobra Gym.' Tussen 13.00 en 16.00 uur worden er lessen yoga, tai chi en fitness gegeven onder de noemer 'Cobra Gym'.
 
Museum JAN
Ook Museum JAN doet aan de  actie mee. Hier kan tussen 10.30 en 17.00 uur gesport worden tussen de kunstwerken. 'Het ludieke protest vraagt aandacht voor het achterblijven van de musea in de overheidsbesluiten omtrent corona. Dat commerciële doorstroomlocaties open mogen maar culturele doorstroomlocaties niet vinden wij onterecht. Hier vragen we daarom op een verantwoorde manier aandacht voor.'
 
Fit between Paintings
In Museum JAN aan de Dorpsstraat kunnen inwoners (alle leeftijden) meedoen met een van de gratis full body workouts tussen de schilderijen van Sam Drukker. Ook is er een Power & Art workout. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@museumjan.nl  (Eigen matje of handdoek meenemen).

  • 10:30 – 11:30 Full body & mind workout – door Barbara Brinkhuis @mokum.fit
  • 12:00 – 13:00 Full body & mind workout – door Barbara Brinkhuis @mokum.fit)
  • 16:00 – 17:00 Power & Art workout – door Vita Bresser (@vitaalfit @artbyvie)

(Tekst gaat verder onder post)

 
Cobra Museum Cobra Gym
Ook kunnen mensen zich woensdag gratis in het zweet werken in het Cobra Museum aan het Sandbergplein met gratis lessen Yoga, Tai Chi en fitness in het Cobra Museum. Het Cobra Gym-programma:
  • 13:00 Yoga en Meditatie (Engelstalige les, eigen mat meenenem) 
  • 14:30 Tai Chi (in Nederlands)
  • 16:00 Fitness (In Nederlands)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.