Een boom is omgewaaid op een auto aan het Hueseplein. Beeld: Anko Stoffels

Code Rood: Storm houdt huis in Amstelveen

AMSTELVEEN - De storm heeft donderdag ook in Amstelveen flink huis gehouden. Het KNMI gaf code rood af en waarschuwde voor zware windstoten met een snelheid van 110 tot plaatselijk zelfs 140 kilometer per uur.

Op de A9 richting Amstelveen zorgde de storm donderdagochtend al voor grote overlast.  Twee vrachtwagens werden door de zware windstoten gekanteld, waardoor het verkeer volledig vast kwam te staan. Zowel het vlieg- als treinverkeer liep vertragingen op door de wind.

Woensdag annuleerde KLM uit voorzorg al een aanzienlijk aantal vluchten. Het KNMI raadde mensen aan binnen te blijven als ze niet met grote noodzaak naar buiten moesten.

Bomen
In Amstelveen kwamen al vroeg de eerste meldingen van omgewaaide bomen binnen, onder anderen aan de Ouderkerkerlaan (zie foto) en langs de Amstelveense Poel en het Zwarte Pad. Aan de Legmeerdijk waaide een boom op een huis (zie foto).

Ook werd de brandweer opgeroepen naar woonzorgcentrum De Luwte aan het Wimbeldonpark, vanwege een losgeraakt dak- of geveldeel. Ook aan Westelijk Halfrond en de Amsteldijk-Zuid zijn meldingen over stormschade binnengekomen. De Bosbaanweg werd afgesloten en het Amsterdamse Bos riep mensen op niet naar het bos te komen.

Dak eraf aan Beeckestijn. Beeld: Davey Photography, Rob Franken

Beeld: Davey Photography, Davey Baas

Boomhut met glijbaan omgewaaid aan de Graaf Aelbrechtlaan

Boomhut met glijbaan omgewaaid aan de Graaf Aelbrechtlaan.

Atletiekvereniging Startbaan heeft wat spullen uit de sloot te vissen... Beeld: Davey Photography, Rob Franken


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.