Pixabay

Collectieve gemeentelijke zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen met een laag inkomen kunnen overstappen naar de collectieve gemeentelijke zorgverzekering van Zorg en Zekerheid: de gemeentepolis. Dit is weer mogelijk van 16 november tot en met 31 december 2023.

'Een goede zorgverzekering kan voor veel mensen een groot verschil maken. In hun gezondheid, maar ook financieel', zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 'Samen met Zorg en Zekerheid kunnen we ook dit jaar een goed aanbod doen. We kijken bovendien niet naar de gezondheid van mensen. Iedereen met een laag inkomen is welkom om gebruik te maken van de gemeentepolis.'

Overstappen en advies

De gemeentepolis van Zorg en Zekerheid bestaat uit de wettelijke verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. Inwoners kunnen van 16 november tot en met 31 december 2023 overstappen via www.gezondverzekerd.nl/amstelveen. Hier staat ook informatie over de voorwaarden. Geïnteresseerden kunnen op  www.amstelveen.nl/zorgverzekering kijken of zij in aanmerking komen voor de collectieve zorgverzekering.

Meer weten of hulp nodig?

Inwoners die meer informatie willen, zijn welkom op een van de lokale inloopspreekuren. Zij hebben hun BSN-nummer, bankrekeningnummer en een polisblad van de huidige verzekering nodig. Bellen met Zorg en Zekerheid kan ook, op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur: telefoonnummer 071 – 582 58 25.

Inloopspreekuren

Dinsdag 21 november 2023, 09.30 uur - 12.00 uur - Ontmoetingscentrum de Meent
Woensdag 29 november 2023, 09.30 uur - 12.00 uur - Wijkcentrum Alleman
Maandag 4 december 2023, 10.00 uur - 13.00 uur - Raadhuis


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.