Collectieve inkoopactie energiebesparingsmaatregelen groot succes

Collectieve inkoopactie energiebesparingsmaatregelen groot succes Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - Ruim 700 Amstelveners hebben sinds de start van de actie eind mei meer dan 1100 aanvragen gedaan voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en/of isolatieglas.


- Lees verder onder deze advertentie -

 

Na twee succesvolle informatieavonden in het Noorddamcentrum staat de teller op ruim 700 deelnemers. Een deelnemer kan meerdere energiebesparingsmaatregelen inkopen. Tijdens de informatieavonden werden de bezoekers geïnformeerd over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie. In totaal kwamen ruim 200 bewoners op de avonden af.

Scherpe prijzen

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: “Gemeente Amstelveen stimuleert inwoners om aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen. Omdat er tijdens de actie wordt ingekocht met een grote groep huiseigenaren zijn de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven zijn door middel van een veiling geworven. Door alleen samen te werken met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden, worden kwaliteit, service en garantie gewaarborgd.”

Met vloerisolatie wordt er energie bespaard én het huis een stuk comfortabeler. Omdat de vloer warmer blijft, is er minder last van koude voeten en tocht. Ook voorkomt het eventueel vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. Met het plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning bespaart een bewoner gemiddeld 250 tot 350 euro per jaar. De prijs is wel afhankelijk van de hoeveelheid ruiten die een huiseigenaar wenst te vervangen en specifieke voorkeuren. Winst uit je woning informeert bewoners hierover tijdens een bezoek aan huis.

Op de site www.winstuitjewoning.nl is alle informatie te vinden over de actie. Bewoners met vragen kunnen bellen met de helpdesk op: 023-583 6936.


Reacties