Vlnr: Bert Winthorst (gemeentesecretaris), Herbert Raat, Floor Gordon (wethouders), Tjapko Poppens (bm), Frank Berkhout (wethouder), Jan van Zanen (vz VNG), Adam Elzakalai (wethouder), Debby Heus (griffier) en Marijn van Ballegooijen (wethouder).

College B en W Amstelveen dankt vertrekkende Jan van Zanen op VNG-congres

Amstelveen - Het Amstelveense College van B en W bivakkeert deze dagen in Groningen waar het traditionele Jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wordt gehouden. VNG-voorzitter Jan van Zanen, oud-burgemeester van Amstelveen, zwaait na 8 jaar af als voorzitter en krijgt van Amstelveen de complimenten voor zijn inzet voor de VNG.

Van Zanen liet eerder in een VNG-interview weten met veel liefde en plezier zijn VNG-voorzitterschap te hebben vervuld. Een van zijn conclusies is dat de Rijksoverheid niks kan zonder de gemeenten. Van Zanen ziet de gemeenten als 'bestuurslaag die cruciaal is voor het realiseren van de ambities van het kabinet.’

Het VNG Jaarcongres wordt ieder jaar in een andere gemeente gehouden.  Gemeentebestuurders uit heel Nederland ontmoeten er elkaar om samen een stap naar voren te zetten. Amstelveen was in het jaar 2000 gastheer van het VNG-congres, dat destijds op het Stadsplein werd georganiseerd.


Meer nieuws

112 gisteren 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen gisteren 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen gisteren 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport 21 jun. 2024 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen 21 jun. 2024 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

112 21 jun. 2024 08:28

Automobilist botst tegen paal in Middenhoven

Amstelveen - Een automobilist is donderdagavond aan de Dr. Willem Dreesweg tegen een paal gebotst ter hoogte van de tramovergang nabij Jupiter/Melkweg.