Vlnr: Bert Winthorst (gemeentesecretaris), Herbert Raat, Floor Gordon (wethouders), Tjapko Poppens (bm), Frank Berkhout (wethouder), Jan van Zanen (vz VNG), Adam Elzakalai (wethouder), Debby Heus (griffier) en Marijn van Ballegooijen (wethouder).

College B en W Amstelveen dankt vertrekkende Jan van Zanen op VNG-congres

Amstelveen - Het Amstelveense College van B en W bivakkeert deze dagen in Groningen waar het traditionele Jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wordt gehouden. VNG-voorzitter Jan van Zanen, oud-burgemeester van Amstelveen, zwaait na 8 jaar af als voorzitter en krijgt van Amstelveen de complimenten voor zijn inzet voor de VNG.

Van Zanen liet eerder in een VNG-interview weten met veel liefde en plezier zijn VNG-voorzitterschap te hebben vervuld. Een van zijn conclusies is dat de Rijksoverheid niks kan zonder de gemeenten. Van Zanen ziet de gemeenten als 'bestuurslaag die cruciaal is voor het realiseren van de ambities van het kabinet.’

Het VNG Jaarcongres wordt ieder jaar in een andere gemeente gehouden.  Gemeentebestuurders uit heel Nederland ontmoeten er elkaar om samen een stap naar voren te zetten. Amstelveen was in het jaar 2000 gastheer van het VNG-congres, dat destijds op het Stadsplein werd georganiseerd.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.