Marijn van Ballegooijen, Tjapko Poppens (bm), Frank Berkhout, Adam Elzakalai, Floor Gordon, Herbert Raat

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

De KPMG Lentemarathon heeft dit jaar een recordaantal inschrijvingen bereikt, met meer dan 5000 deelnemers die zich hebben aangemeld voor verschillende afstanden. De marathon, halve marathon en estafette zijn volledig uitverkocht en er zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar voor de 5km, 10km en de Lentewandeling.

Deelname burgemeester en wethouders

In het deelnemersveld dit jaar dus ook drie wethouders en de burgemeester.  Wethouders Frank Berkhout en Adam Elzakalai worden in een promotiefilmpje (zie onderaan dit artikel) aangeduid als diesels, terwijl burgemeester Poppens en wethouder Floor Gordon als geheime wapens worden voorgesteld. Gordon zette in 2019, toen het evenement nog de naam AmstelveenZ Lentemarathon droeg, al eens een zeer respectabele tijd neer van 1.38.39  op de halve marathon. Slechts 12 vrouwen waren dat jaar sneller dan Gordon op die afstand.

Hoewel ze nu een kortere afstand loopt (ca. 10 km) verwacht ze wel iets aan snelheid te hebben ingeboet omdat ze terugkomt van een knieblessure en de afgelopen weken langzaam moest opbouwen. Maar de voorbereiding verloopt 'goed en pijnvrij'. Ze kijkt uit naar het evenement, zo laat ze weten. Ze zal startloper zijn voor het College-team en denkt dat haar collega Frank Berkhout wel eens een verrassende tijd kan neerzetten.

Startschot

Burgemeester Tjapko Poppens zal slotloper zijn en neemt de langste afstand (ca. 12 km) voor zijn rekening. Wethouder Sport Herbert Raat verwacht veel van zijn collega's en meldt dat ze serieus in voorbereiding zijn. 'Adam Elzakalali loopt in elk vrij uurtje en de burgemeester loopt veel in het bos,' zegt hij. Raat geeft aan tot zijn spijt niet zelf mee te kunnen lopen vanwege verplichtingen die dag rond het evenement. 'Ik had graag meegedaan, maar de plicht roept.' Hij zal op 17 maart in ieder geval het startschot geven en samen met teamchef wethouder Marijn van Ballegooijen zijn collega's en alle lopers toejuichen. 

Record

Raat vindt het evenement geweldig. 'Voor deze editie van onze Lentemarathon hebben we een recordaantal van meer dan 5000 inschrijvingen. Sport leeft in Amstelveen. We hopen dat iedereen veel blijft sporten in Amstelveen.' Hij geeft aan dat er nog enkele plaatsen zijn op de kortere afstanden van de Lentemarathon en hoopt dat mensen zich nog inschrijven.

Vanuit de organisatie van de KPMG Lentemarathon, wordt er erg lovend gesproken over de deelname en betrokkenheid van de burgemeester en de wethouders van Amstelveen: 'We zijn trots dat de burgemeester en wethouders actief deelnemen aan de Estafette Marathon,' zegt Roy van Damme. 'De betrokkenheid van onze burgemeester en wethouders bij de KPMG Lentemarathon benadrukt dat sport een belangrijke pijler is voor de gemeente Amstelveen. 

Aanmelden

Met meer dan 5000 deelnemers die de straten van Amstelveen zullen vullen, belooft de KPMG Lentemarathon op zondag 17 maart een onvergetelijke sprtdag te worden. Voor degenen die nog willen deelnemen, zijn de laatste tickets voor de 5km, 10km en de Lentewandeling beschikbaar op de officiële website van het evenement: https://www.lentemarathon.nl/inschrijven/.

Druk op de Play Button voor een promo-video van het team van burgemeester en de wethouders.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.