Balie raadhuis Amstelveen

College torpedeert 'Zwartboek' van SP Amstelveen: 'eenzijdig, selectief en onjuist'

Amstelveen - Het College van B en W neemt nadrukkelijk afstand van het beeld dat de SP Amstelveen schetst in een zogenoemd ‘Zwartboek’. In dat Zwartboek verzamelde de SP-fractie klachten over de behandeling en bejegening van kwetsbare inwoners zoals minima en statushouders.

Het College kreeg medio september het ‘Zwartboek 2021’ overhandigd door de SP-fractie. Naast dat het College van B en W zich niet in het geschetste beeld herkent,  neemt het ook uitdrukkelijk afstand van beschuldigingen die de SP-fractie ten aanzien van gemeente-medewerkers doet in het Zwartboek.

Ook merkt het College op  dat de situaties zoals in in het Zwartboek staan omschreven 'eenzijdig, selectief en onjuist zijn weergegeven' en vinden burgemeester en wethouders het bovendien ongepast om individuele casussen in de openbaarheid te bespreken.

'Het gaat goed, maar er kan wel eens iets mis gaan'

Het College stelt dat het algemene beeld  is dat het 'juist heel goed gaat in Amstelveen, maar dat met ongeveer 5000 Amstelveners die ondersteuning van de gemeente ontvangen, waarvan 2000 minima en 1500 bijstandsgerechtigden, er weleens iets mis kan gaan.' 

'Waar het in individuele gevallen fout gaat in de uitvoering is het college altijd bereid deze opnieuw tegen het licht te houden. Meermaals is de SP-fractie uitgenodigd om deze met ons te bespreken,' meldt het College, dat zegt bijna altijd tot een gezamenlijke oplossing te komen met clienten, zodra ze in gesprek gaan.

Raadszaal

Het College stelt dat het gevoerde beleid in Amstelveen voor alle Amstelveners gelijk is en dat in alle gevallen de persoonlijke omstandigheden, mogelijkheden en beperkingen van clienten worden betrokken door getrainde medewerkers. Het College is van mening dat als de SP het niet eens is met het gevoerde beleid, de raadzaal de aangewezen plek is om dat aan de orde te stellen.


Meer nieuws

112 vandaag 09:48

Duizend hennepplanten in Aalsmeerse woning

Aalsmeer - In een woning aan de Linnaeuslaan in Aalsmeer heeft de politie donderdagavond een flinke wietplantage opgerold. Er werden zo'n duizend hennepplanten aangetroffen.

Algemeen gisteren 16:58

Verbetering winkelgebieden Amstelveen noodzakelijk; provincie verstrekt subsidie

Amstelveen - Door de coronacrisis en de toename van online verkopen is de urgentie om (fysieke) winkelgebieden in Amstelveen te versterken toegenomen. Dat stelt wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66). De provincie Noord-Holland heeft nu een subsidie verstrekt waarmee een start kan worden gemaakt met een verbeterde onderlinge samenwerking tussen ondernemers in diverse winkelgebieden.  

Advertorial Gezondheid & welzijn gisteren 08:00

Orthodontie bij kinderen: wanneer starten, wanneer verzekeren?

Amstelveen - In de voorgaande artikelen ‘Hier ben je geen nummer’ en ‘Aandacht voor individualiteit van het kind’ heeft Orthodontiepraktijk Swart zich voorgesteld. In het artikel ‘Aandacht voor de individualiteit van het kind’ is gesproken over de meest voorkomende gebitsafwijkingen bij kinderen en het tijdstip van insturen.