Balie raadhuis Amstelveen

College torpedeert 'Zwartboek' van SP Amstelveen: 'eenzijdig, selectief en onjuist'

Amstelveen - Het College van B en W neemt nadrukkelijk afstand van het beeld dat de SP Amstelveen schetst in een zogenoemd ‘Zwartboek’. In dat Zwartboek verzamelde de SP-fractie klachten over de behandeling en bejegening van kwetsbare inwoners zoals minima en statushouders.

Het College kreeg medio september het ‘Zwartboek 2021’ overhandigd door de SP-fractie. Naast dat het College van B en W zich niet in het geschetste beeld herkent,  neemt het ook uitdrukkelijk afstand van beschuldigingen die de SP-fractie ten aanzien van gemeente-medewerkers doet in het Zwartboek.

Ook merkt het College op  dat de situaties zoals in in het Zwartboek staan omschreven 'eenzijdig, selectief en onjuist zijn weergegeven' en vinden burgemeester en wethouders het bovendien ongepast om individuele casussen in de openbaarheid te bespreken.

'Het gaat goed, maar er kan wel eens iets mis gaan'

Het College stelt dat het algemene beeld  is dat het 'juist heel goed gaat in Amstelveen, maar dat met ongeveer 5000 Amstelveners die ondersteuning van de gemeente ontvangen, waarvan 2000 minima en 1500 bijstandsgerechtigden, er weleens iets mis kan gaan.' 

'Waar het in individuele gevallen fout gaat in de uitvoering is het college altijd bereid deze opnieuw tegen het licht te houden. Meermaals is de SP-fractie uitgenodigd om deze met ons te bespreken,' meldt het College, dat zegt bijna altijd tot een gezamenlijke oplossing te komen met clienten, zodra ze in gesprek gaan.

Raadszaal

Het College stelt dat het gevoerde beleid in Amstelveen voor alle Amstelveners gelijk is en dat in alle gevallen de persoonlijke omstandigheden, mogelijkheden en beperkingen van clienten worden betrokken door getrainde medewerkers. Het College is van mening dat als de SP het niet eens is met het gevoerde beleid, de raadzaal de aangewezen plek is om dat aan de orde te stellen.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.