Pixabay.com

College van B en W wil nu twee lokale omroepen in Amstelveen

Amstelveen - De soap rond de lokale omroep in Amstelveen is nog niet voorbij. Daags nadat het Commissariaat voor de Media RTVA opnieuw aanwees als lokale publieke media-instelling tot augustus 2024, meldt het College van B en W nu heil te zien in twee lokale omroepen.

‘Het College van B en W ziet de komende periode graag twee omroepen die het lokale medialandschap verrijken’, meldt het in een persbericht, waarin het College stelt het besluit van de Commissariaat voor de Media over RTVA nu te respecteren, nadat het eerder geen heil meer zag in RTVA.

Omroep AAN! in startblokken

De gemeente wil de nieuwe omroep AAN! (Actueel Amstelveens Nieuws)  een kans geven. Die omroep stond al in de startblokken en was voor de gemeente kennelijk de gedoodverfde 'opvolger' van RTVA, maar AAN! greep dus naast de uitzendlicentie. RTVA werkt ondertussen aan een nieuwe toekomst en wil vooral het verleden achter zich laten.

Het College tovert nu een nieuw konijn uit de hoge hoed door voor te stellen beide omroepen te bekostigen 'op basis van het richtsnoerbedrag van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG)'. Volgens de gemeente gebeurt dat ook  in veel andere gemeenten in Nederland.

Het college zegt hierover graag in overleg te gaan met de gemeenteraad, maar ook met RTVA en het nieuwe initiatief AAN!, dat in tegenstelling tot RTVA samenwerkingsplannen heeft met het grote NH Media. Het College van B en W stelt de gemeenteraad ook voor niet meer in bezwaar te gaan tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media dat RTVA de uitzendlicentie verleende.

Omroeplicentie

RTVA heeft de omroeplicentie tot in ieder geval augustus 2024. Deze zomer adviseerde de gemeenteraad aan  het Commissariaat voor de Media om RTVA niet aan te wijzen als lokale publieke media-instelling. Het Commissariaat nam het advies van de gemeenteraad niet over, ook niet nadat de gemeente daar een zienswijze op indiende. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 14 jan. 2021 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.