Pixabay.com

College zet 50PLUS Amstelveen lang in de wachtkamer: vragen over huishoudelijke hulp (Wmo) al vier maanden onbeantwoord

Amstelveen - De politieke partij 50PLUS Amstelveen is verbaasd dat het maar geen antwoorden krijgt op vragen die de partij in septmeber vorig jaar stelde aan het College van B en W over mogelijke problemen die spelen bij de inzet van huishoudelijke hulp voor ouderen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Nadat 50PLUS ter ore was gekomen dat huishoudelijke hulp bij diverse ouderen achterwege bleef en er ook geen duidelijke planning werd afgegeven wanneer men wél hulp zou krijgen, was dat reden voor de partij tot het stellen van vragen aan het College B en W, zeker omdat ondanks het niet leveren van huishoudelijke hulp, wel maandelijkse inningen van € 19,00 doorlopen.

Uitstel

Op 18 september jl. en op 17 oktober jl. stelde 50PLUS vragen aan het college over het uitblijven van huishoudelijke hulp. Antwoorden zijn echter nog altijd niet gegeven. Als reactie op de gestelde vragen van 18 september ontving 50PLUS wel op 9 oktober wel een bericht van uitstel. Daarin werd aangegeven dat het beantwoorden van de vragen niet gehaald kon worden binnen de reglementaire termijn van 30 dagen. Vervolgens stelde de fractie op 17 oktober aanvullende vragen.

Verbazing

Ondanks het tussentijds doen van navraag zijn er nog steeds geen antwoorden ontvangen. Ook een termijn waarop beantwoording wél tegemoet kan worden gezien werd niet gegeven. Dit zorgt voor verbazing bij fractievoorzitter Emiel Sjaardema. 'Het bevreemdt ons dat er voor deze, in onze ogen toch zeer belangrijke vragen, geen aandacht lijkt te zijn. Ook kan het niet zo zijn dat voor het beantwoorden van vragen een reglementaire termijn van 30 dagen is afgesproken, maar bij een bericht van uitstel geen termijn wordt genoemd. We zijn inmiddels wel ruim vier maanden verder,' aldus de fractievoorzitter.


Meer nieuws

Politiek vandaag 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen gisteren 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.