College ziet geen toekomst meer in huidig plan voor woontoren op hoek Groenelaan/Sportlaan (Newa 2)

Amstelveen - Het huidige plan voor de realisatie van een grote woontoren aan Newa 2, op de plek van het Sakko-tankstation en de voormalige VW-garage op de hoek Sportlaan/Groenelaan, is de nek omgedraaid. Het College van B en W heeft besloten de zogenoemde quickscan voor het project niet te verlengen en heeft de projectontwikkelaar geinformeerd dat zijn huidige plan niet kansrijk is.

Het staat de ontwikkelaar wel vrij om met een nieuw plan te komen dat rekening houdt met de bezwaren van omwonenden, beter in de omgeving past en anticipeert op de toekomstige aanleg van een rotonde op de t-krusing Groenelaan-Sportlaan. Het college wil nu eerst een ontwikkelkader voor de locatie vast stellen, waaraan een eventueel nieuw plan getoetst kan worden. 'Dat zal enige tijd in beslag nemen,' meldt het College,

Tegen de huidige plannen voor de woontoren was groot verzet van omwonenden, die met spandoeken op naastgelegen flats en handtekeningenacties duidelijk hun mening gaven over het project: Nee tegen Newa 2.

Succes voor Burgerbelangen Amstelveen

Politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schaarde zich van meet af aan achter de protesten en meldt vandaag blij te zijn met het voorlopig annuleren van de nieuwbouwplannen Newa 2.

bouwplan bba sportlaan-groenelaan torengebouw DSC09977 (002).jpg
Pieter Monkelbaan, Ruud Kootker en Frits Suer (bbA)
vonden de plannen aan Newa 2 direct buiten proportie.

Pieter Monkelbaan namens de bbA-fractie: 'Een goede beslissing, voor dit moment. Indien zoveel omwonenden een bouwinitiatief van die omvang niet zien zitten dan moet je het niet koste wat het kost willen doorzetten.”  Monkelbaan en fractieleider Ruud Kootker zijn zelf als eersten gaan kijken en concludeerden meteen dat de ruimte op de hoek van de Groenelaan/Sportlaan veel te klein was voor nieuwe hoogbouw.


Meer nieuws

112 vandaag 07:40

Politie maakt einde aan vernuftig uitlaatorkest in Aalsmeer

Aalsmeer - De politie heeft afgelopen week een einde gemaakt aan een ongevraagd uitlaatorkest van een automobilist, die met een vernuftig trucje de uitlaatdemper van zijn auto uit kon schakelen om extra veel herrie te maken.

Advertorial Zakelijk gisteren 15:58

A&H Finance: compleet en onafhankelijk hypotheekadvies

Amstelveen - Hypotheekadvieskantoor A&H Finance geeft al vijftien jaar financieel advies vanuit Amsterdam, Diemen en sinds kort vanaf de nieuwe locatie aan de Amsterdamseweg 71 in Amstelveen. Koop je voor het eerst een huis, je volgende huis, wil je stevig gaan verbouwen of krijg je nog dit jaar een schenking: iedereen kan voor financieel hypotheekadvies terecht bij één van de vijftien adviseurs van A&H Finance.