College ziet geen toekomst meer in huidig plan voor woontoren op hoek Groenelaan/Sportlaan (Newa 2)

Amstelveen - Het huidige plan voor de realisatie van een grote woontoren aan Newa 2, op de plek van het Sakko-tankstation en de voormalige VW-garage op de hoek Sportlaan/Groenelaan, is de nek omgedraaid. Het College van B en W heeft besloten de zogenoemde quickscan voor het project niet te verlengen en heeft de projectontwikkelaar geinformeerd dat zijn huidige plan niet kansrijk is.

Het staat de ontwikkelaar wel vrij om met een nieuw plan te komen dat rekening houdt met de bezwaren van omwonenden, beter in de omgeving past en anticipeert op de toekomstige aanleg van een rotonde op de t-krusing Groenelaan-Sportlaan. Het college wil nu eerst een ontwikkelkader voor de locatie vast stellen, waaraan een eventueel nieuw plan getoetst kan worden. 'Dat zal enige tijd in beslag nemen,' meldt het College,

Tegen de huidige plannen voor de woontoren was groot verzet van omwonenden, die met spandoeken op naastgelegen flats en handtekeningenacties duidelijk hun mening gaven over het project: Nee tegen Newa 2.

Succes voor Burgerbelangen Amstelveen

Politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schaarde zich van meet af aan achter de protesten en meldt vandaag blij te zijn met het voorlopig annuleren van de nieuwbouwplannen Newa 2.

bouwplan bba sportlaan-groenelaan torengebouw DSC09977 (002).jpg
Pieter Monkelbaan, Ruud Kootker en Frits Suer (bbA)
vonden de plannen aan Newa 2 direct buiten proportie.

Pieter Monkelbaan namens de bbA-fractie: 'Een goede beslissing, voor dit moment. Indien zoveel omwonenden een bouwinitiatief van die omvang niet zien zitten dan moet je het niet koste wat het kost willen doorzetten.”  Monkelbaan en fractieleider Ruud Kootker zijn zelf als eersten gaan kijken en concludeerden meteen dat de ruimte op de hoek van de Groenelaan/Sportlaan veel te klein was voor nieuwe hoogbouw.


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 09:35

Speelplaats vernield: bomen geschild en planten kapotgetrokken

Amstelveen – Onverlaten hebben deze week een speelplaats aan de Karel Doormanweg vernield. Nieuw aangeplante jonge bomen zijn ten dode opgeschreven omdat ze werden ontdaan van hun bast, vaste planten werden uit de grond getrokken en kunstgras beschadigd.