Artistieke impressie gemeente Amstelveen [Aan dit beeld kunnen geen rechten worden ontleend]

College ziet ruimte voor 24 nieuwe woningen op kantoorlocatie in Elsrijk

Amstelveen - Het college van B en W werkt mee aan een plan voor een appartementengebouw met 24 woningen in Elsrijk. Een sinds medio 2018 leegstaand kantoorpand aan de Charlotte van Montpensierlaan moet daarvoor plaatsmaken.

Het bij de gemeente ingediende initiatief bevat 18 huurwoningen in het middensegment en zes huurwoningen in het dure segment, zo meldt de gemeente in een persbericht. De herontwikkeling van deze locatie is beschreven in een concept-startnotitie die het college nu vrijgeeft om op te reageren.

Eigenaar RJB Group of Companies heeft samen met ontwikkelaar NEOO op hoofdlijnen een stedenbouwkundig plan voor de woningen gemaakt. In de concept-startnotitie toetst de gemeente de haalbaarheid van het plan.

Volgens wethouder Floor Gordon, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, kijkt de gemeente bijvoorbeeld naar parkeerdruk, inpasbaarheid in de omgeving en het woningaanbod in de buurt. Wethouder Floor Gordon: “Het gaat in dit geval om een nieuw en duurzaam gebouw dat dezelfde kenmerkende zeshoekige footprint krijgt als het huidige kantoorpand. Zo blijft de openbare groene ruimte intact. Het parkeren is op eigen terrein voorzien.”

De nieuwe en voornamelijk middensegment huurwoningen zijn volgens de gemeente een mooie aanvulling op het aanbod aan koopwoningen in Elsrijk. Het aantal bouwlagen gaat van twee naar vijf. Het pand wordt omringd door bomen op openbaar gebied die blijven staan.

Neno Markovic, partner NEOO: ‘'Wij zijn verheugd om samen met de RJB Group te werken aan dit kleine, maar fraaie woningbouwproject. In combinatie met Van Egmond Architecten denken wij hier een hoogwaardig appartementengebouw te realiseren met een  hoog wooncomfort, dat veel toegevoegde waarde zal hebben voor de wijk Elsrijk.'

Vervolgprocedure
Direct omwonenden ontvangen een brief met nadere informatie. Ook waar ze met hun vragen terecht kunnen voordat ze een reactie op het plan indienen. Reageren op de concept-startnotitie kan van 27 maart tot en met 24 april 2020. De reacties beantwoordt de gemeente en weegt zij af bij de definitieve startnotitie die B en W aan de gemeenteraad mét alle reacties ter besluitvorming voorlegt. Meer informatie is vanaf 27 maart te vinden op www.amstelveen.nl/bouwprojecten.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.