Column: Financiële voorjaarsschoonmaak

Column: Financiële voorjaarsschoonmaak

De lente is begonnen. Heerlijk! Maar dat betekent ook weer dat je alle administratie van 2016 moet afronden. Dit kan voor veel mensen een blok aan hun been zijn. Veel te lang uitgesteld waardoor er nu stapels papieren liggen. Uiteindelijk is het klaar en schrik je toch van de te betalen vermogensbelasting. Vervelend, want je betaalt meer dan je eigenlijk verdient.


- Lees verder onder deze advertentie -

Er zijn tal van mogelijkheden om te gaan investeren. Je zal in aandelen kunnen gaan handelen, maar heb je hier verstand van en voldoende tijd voor? Je kan er enerzijds veel mee verdienen, maar anderzijds ook veel mee verliezen.  

Steengoed 
Een andere investering met meer zekerheid en minder grote risico’s, is het investeren in vastgoed. Deze regio is een toplocatie voor vastgoed. Steengoed kunnen we eigenlijk wel zeggen. Daar hangt dan een prijskaartje aan, maar er zijn dan ook wel altijd expats op zoek naar een woning in deze omgeving. 

Spaarrekening 
In Amstelveen zijn veel mensen die geld op de spaarrekening hebben staan. De spaarrente gaat al richting de 0%, dan kan je beter het geld investeren in een woning. De vermogensbelasting blijft hetzelfde maar je haalt er nu een leuk rendement uit. De huizenprijzen zijn flink gestegen. Een netto rendement van rond de 6% is nog altijd haalbaar. De huuropbrengst valt niet in box 1 maar in box 3. En de waarborgsom? Dit geld beheer je voor een derde, de huurder, dus hier hoef je ook geen belasting over te betalen.  

Wel de lusten, niet de lasten 
Nu hoor ik vaak: ‘Ja, hartstikke leuk een woning verhuren aan expats, maar ik heb helemaal geen tijd of zin in het onderhouden van de woning…’. Geen probleem! Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw woning professioneel te laten beheren. Jouw woning wordt dan financieel en technisch beheerd. Jij bent niet de contactpersoon. Je kan heerlijk genieten zonder dat je lastig gevallen wordt. Ik zeg altijd: ‘Wel de lusten, niet de lasten’. 

Investeren 
Denk hier dus goed over na nu je bezig bent met jouw financiële voorjaarsschoonmaak of wellicht deze net hebt afgerond. Mocht je beslissen om te gaan investeren in vastgoed, raden wij jou wel aan om goed advies in te winnen van een aankoopmakelaar die ook (echt) verstand heeft van verhuur aan expats. Het zal zonde zijn als je een kat in de zak koopt en dus minder rendement behaalt dan je had verwacht. Zorg daarom goed voor jouw toekomst. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties