Column Geertje Visser: It's all about the broodjes

Amstelveen - De nieuwe editie van AmstelveenZ staat in het teken van de middelbareschoolkeuze en dat komt mooi uit, want als kersverse brugpiepermoeder ben ik expert op dat vlak en zo kan ik u – ouder van een kind in groep 8 – van eerstehands advies voorzien.

Nu vond deze oriëntatie bij ons vorig jaar nog geheel digitaal plaats, wat het een ingewikkelde toestand maakte. Wij verkeerden het hele voorjaar van 2022 in permanente staat van digitale open dagen. Allemaal geweldig natuurlijk, maar de echte sfeer proef je toch pas als je door de gangen loopt en de lucht van puberzweet en natte handdoeken in schoolkluisjes kunt opsnuiven.

Gelukkig mag u dit jaar als ouder van een groep-achter weer naar de échte open dag. Proefjes doen in het scheikundelokaal (waar het lijkt alsof je élke dag dingen mag opblazen terwijl dat in het echt helemaal niet mag), praten met speciaal geselecteerde scholieren die monter vertellen hoe geweldig het is (en die dan in het echt helemaal niet aardig zijn), vragen stellen aan docenten (waarbij uw kind zich natuurlijk kapot schaamt want kunt u niet gewoon zwijgzaam en onzichtbaar door die school zweven en niet zo gênant doen?).

Zo’n fysiek bezoek is mooi hoor, maar voor de ouders die alle prangende vragen al op een lijstje hebben verzameld en de meest efficiënte route door school als een Eftelingbezoek aan het uitstippelen zijn: bespaart u zich de moeite. Er is namelijk maar één plek die u moet bezoeken. De plek waar alles om draait. Het centrum van het universum voor uw toekomstige puber: de kantine.

Bleu als ik was, dacht ik na de eerste schooldag eens luchtig te informeren hoe de eerste dag was gegaan (dat ‘eens luchtig te informeren’ kunt u gerust vervangen door ‘zat ik al de hele dag bovenop mijn telefoon om te vragen hoe het was’). Ik verwachtte een verslag van de eerste wiskundeles, een beschrijving van die ene rare leraar, een klacht over het meegegeven huiswerk...

Niets van dat alles. Ik heb het even voor u nagezocht en het enige appje na die eerste schooldag luidde: ‘Broodjes mozzarella met pesto zijn echt legend hier.’

Dag twee verliep niet heel anders: ‘Net hard gescamd. Koop een broodje hete kip en krijg een panini met kipfilet en een lawine ketjap manis’.

Er werden foto’s doorgestuurd van plastic bekertjes met onbestendige slierten, ‘noodles. Met Garnaal. Echt lekker’, en in de maanden daarna volgden nog, in willekeurige volgorde, ‘Wrap gehaald. Tantoe lekker. Met kaas en die lekkere room shit’, ‘ik ben echt de énige die broodjes van zijn zakgeld moet kopen’ en ‘next level zelfbeheersing vandaag, zat 2 uur alleen naast de kantine en ik heb niets gekocht’.

Als ouder van een kersverse brugpieper kan ik u dan misschien geen bindend schooladvies geven, ik weet wel één ding zeker: op het HWC hebben ze lekkere broodjes. Behalve dan die met hete kip.

Eet smakelijk!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:16

Amstelveen van voorheen (337)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 337 een oude foto van de Handweg.