Column Geertje Visser: It's all about the broodjes

Amstelveen - De nieuwe editie van AmstelveenZ staat in het teken van de middelbareschoolkeuze en dat komt mooi uit, want als kersverse brugpiepermoeder ben ik expert op dat vlak en zo kan ik u – ouder van een kind in groep 8 – van eerstehands advies voorzien.

Nu vond deze oriëntatie bij ons vorig jaar nog geheel digitaal plaats, wat het een ingewikkelde toestand maakte. Wij verkeerden het hele voorjaar van 2022 in permanente staat van digitale open dagen. Allemaal geweldig natuurlijk, maar de echte sfeer proef je toch pas als je door de gangen loopt en de lucht van puberzweet en natte handdoeken in schoolkluisjes kunt opsnuiven.

Gelukkig mag u dit jaar als ouder van een groep-achter weer naar de échte open dag. Proefjes doen in het scheikundelokaal (waar het lijkt alsof je élke dag dingen mag opblazen terwijl dat in het echt helemaal niet mag), praten met speciaal geselecteerde scholieren die monter vertellen hoe geweldig het is (en die dan in het echt helemaal niet aardig zijn), vragen stellen aan docenten (waarbij uw kind zich natuurlijk kapot schaamt want kunt u niet gewoon zwijgzaam en onzichtbaar door die school zweven en niet zo gênant doen?).

Zo’n fysiek bezoek is mooi hoor, maar voor de ouders die alle prangende vragen al op een lijstje hebben verzameld en de meest efficiënte route door school als een Eftelingbezoek aan het uitstippelen zijn: bespaart u zich de moeite. Er is namelijk maar één plek die u moet bezoeken. De plek waar alles om draait. Het centrum van het universum voor uw toekomstige puber: de kantine.

Bleu als ik was, dacht ik na de eerste schooldag eens luchtig te informeren hoe de eerste dag was gegaan (dat ‘eens luchtig te informeren’ kunt u gerust vervangen door ‘zat ik al de hele dag bovenop mijn telefoon om te vragen hoe het was’). Ik verwachtte een verslag van de eerste wiskundeles, een beschrijving van die ene rare leraar, een klacht over het meegegeven huiswerk...

Niets van dat alles. Ik heb het even voor u nagezocht en het enige appje na die eerste schooldag luidde: ‘Broodjes mozzarella met pesto zijn echt legend hier.’

Dag twee verliep niet heel anders: ‘Net hard gescamd. Koop een broodje hete kip en krijg een panini met kipfilet en een lawine ketjap manis’.

Er werden foto’s doorgestuurd van plastic bekertjes met onbestendige slierten, ‘noodles. Met Garnaal. Echt lekker’, en in de maanden daarna volgden nog, in willekeurige volgorde, ‘Wrap gehaald. Tantoe lekker. Met kaas en die lekkere room shit’, ‘ik ben echt de énige die broodjes van zijn zakgeld moet kopen’ en ‘next level zelfbeheersing vandaag, zat 2 uur alleen naast de kantine en ik heb niets gekocht’.

Als ouder van een kersverse brugpieper kan ik u dan misschien geen bindend schooladvies geven, ik weet wel één ding zeker: op het HWC hebben ze lekkere broodjes. Behalve dan die met hete kip.

Eet smakelijk!


Meer nieuws

Wonen vandaag 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport vandaag 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport vandaag 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.