AmstelveenZ

Column Geertje Visser: Kringverjaardag

AMSTELVEEN - 'Op zondag 14 mei opent ‘Poel’s up’ zijn deuren voor het publiek. Dan kan iedereen gebruik maken van het drijvende bad in de Poel met terras en overdekte bar', zo luidde het nieuwsbericht.

Nou is ‘iedereen’ misschien wat overdreven en ‘bad’ ook, want er passen welgeteld 25 mensen tegelijkertijd in het badje, dat meer wegheeft van een ruime afwasteil dan een zwembad.

25 mensen, dat is ongeveer evenveel als op een gemiddelde kringverjaardag wanneer je alleen familie uitnodigt en ome Henk en zijn vrouw niet kunnen wegens de griep.

Voor eenieder die de afgelopen 2 jaar onder een steen heeft gelegen, Poel’s up is onze nieuwe aanwinst die het leven in Amstelveen Zo Veel Leuker moet gaat maken. Of in íeder geval het leven van een aantal VVD’ers, daar wil ik vanaf wezen.

Kochten we eerst voor een schamele 3 ton het kunstwerk Der Bogen, dat – ja ik weet het – ook úw leven een hele positieve draai heeft gegeven; in de wetenschap dat het best goed gaat met Amstelveen, schaften we twee jaar geleden voor een klein miljoen een zwembad aan. Oké, zwembadje. Goed, meer een soort grote jacuzzi zonder bubbels, maar mooi wél een die als een enorme pleisterplaats voor 25 mensen gaat dienen. Geheel gerechtvaardigd dus, dat miljoen.

Ja ja, ik weet het. Gebéurt er eens iets in ons duttende dorp en doen we eindelijk iets dat riekt naar iets wat ze in hip Amsterdam ook zouden kunnen doen, gaat ze weer lopen piepen die zeurkous. En het ís ook stiekem een stille vorm van jaloezie hoor. Ik sta op dit moment op het punt van bevallen, dus de kans dat ik deze zomer 19 anderen kan imponeren met mijn rock hard bikinibody is met een zekerheid van meer dan 1000 procent uitgesloten. Zonder zwangerschap trouwens ook, maar toch.

En eerlijk is eerlijk, het bad heeft ook grote voordelen. Het is bijvoorbeeld 5 x 18 meter klein groot. Kan ik óók eens op de kringverjaardag trots pochen dat ik ‘lekker 50 baantjes heb getrokken’.

En als ome Henk en zijn vrouw nou even de griep houden, dan kunnen we dit jaar die hele kringverjaardag integraal naar het badje verplaatsen. Vergeleken bij de rotzooi die je dáármee bespaart, is 1 miljoen een lachertje.

Geertje Visser

ps. De komende periode bevind ik mij in de twilight zone van gebroken nachten en ben ik eventjes met zwangerschapsverlof!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.

Algemeen gisteren 15:16

Eerste evaluatie van wekelijkse markt in het Oude Dorp positief

Amstelveen - Sinds 5 juni staat er op woensdag een wekelijkse markt op het plein in het Oude Dorp, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven & tapenades. De eerste evaluatie is positief: de huidige zeven markt-ondernemers zijn tevreden en via social media en vanuit ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief.