Column Geertje Visser: Ouderen Chaos Amstelveen (Part II)

Amstelveen - Geertje Visser is vaste columniste voor AmstelveenZ Magazine. Maandelijks schrijft ze over al dan niet actuele onderwerpen. In de juli-editie over een vrolijke chaos bij de lokale ouderenpartij.

Het is weer eens hommeles in het Rijk der Rollators. Afgelopen maand kondigde raadslid Percy de Robles van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) aan dat hij klaar was met de partij en voortaan verder zou gaan als Senioren Belangen Amstelveen (SBA).

Klein detail is dat de OCA maar één zetel in de gemeenteraad had en nu dus niet één meer. Ik dacht ik vertel het even, want de vorige soap binnen de OCA was ook al zo’n parel en ook die werd door u allen maar met matige interesse gevolgd.

Abonnement op vetes

Naast de BoodschappenPlusBus,heeft de ouderenpartij namelijk ook een abonnement op vetes die op het schoolplein niet zouden misstaan en Crime Scene Investigation doen verbleken tot een VPRO-kinderserie. Vóór de schermen wordt gedaan alsof het allemaal om de hulpbehoevende ouderen 50-plussers gaat, die immers niet meer voor zichzelf op kunnen komen en daardoor een krachtige stem verdienen van evenzo krachtige mensen die stáán voor hun idealen en véchten voor onze ouderen. Achter de schermen is het een rollebollende kluwen kunstgebitten die vooral lijken te vechten om het beste plekje in de eetzaal.

Zo kwam scheidend raadslid De Robles in 2018 zelf, na een bonte stoet oud-VVD-ers die hun kans roken én een heuse vermeende coup, aan de macht. Toenmalig fractievoorzitter Spinhoven - die op zijn beurt ooit zijn plek verwierf na een kort geding - werd, aldus hemzelf, pootje gelicht (dat gaat nu eenmaal vrij makkelijk op die leeftijd) door de familie De Robles. Die zouden namelijk álle De Robli in Amstelveen en omstreken lid hebben gemaakt van de OCA om zo vader De Robles tot lijsttrekker te kunnen verkiezen.

SBA

En omdat de meerderheid van de bevolking uit gezonde desinteresse gewoon op de nummer één op de lijst stemt, werd het – ondanks de regen van beschuldigende persberichten over en weer – De Robles die de enige zetel van OCA in de gemeenteraad mocht bezetten. Tot vorige maand dan, want toen doopte hij zichzelf om tot SBA waardoor OCA tot de verkiezingen van 2022 niet meer vertegenwoordigd is.

Onoverkomelijke verschillen in inzicht (‘hij zei dat maar jij deed dat en hij zei dat zij zeiden dat… je krijgt spontaan zin om iedereen naar z’n kamer te sturen) maakten dat het écht niet anders kon en een coup eenmansfractie de enige uitweg was. Wel natuurlijk een eenmansfractie die zich ‘heel hard in gaat zetten voor de arme ouderen die een stem nodig hebben in Amstelveen’, want die verdienen dat. Alleen dan zonder een lastig partijbestuur dat meekijkt.

Doperwtjes

Dus: koos u afgelopen verkiezingen voor de OCA, dan heeft u uw stem vanaf nu dus uitgebracht op een eenmansfractie met een andere naam en geen partijbestuur. Een beetje alsof je voor doperwtjes betaalt in de gaarkeuken en uiteindelijk aardappelpuree krijgt ‘want hee, dat is ook lekker!’. Zulks mag van de wet en is zeker niet illegaal. Wat het wel laat zien is dat ook het feit dat het verstand met de jaren komt een loze campagnebelofte bleek. En oké, misschien ook wel dat mijn eigen leven een beetje sneu is want je verkneukelen om vetes binnen de ouderenpartij is niet bepaald een sexy hobby. Misschien moet ik toch eens aan CSI beginnen.

Geertje Visser

[Deze column is ook verschenen in de juli-editie van AmstelveenZ Magazine, 2019] 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.