Column Geijsel Kroon: Nu nog een huis kopen of nu verkopen?

Amstelveen - Tja, je zult toch ergens moeten wonen, maar je moet beleggen als het bloed door de straten loopt. Twee open deuren die tegen over elkaar open staan. Wat is wijsheid?

De rente is in 600 jaar nog niet zo laag geweest als nu. Daarom is kopen nu goedkoper dan huren. Maar wat als je nu op het randje van je leencapaciteit een huis koopt en de rente gaat over 10 jaar van 1 % naar bijvoorbeeld 6 %? Dan is de infl atie die nu tijdelijk lijkt, naar boven doorgeschoten. Dan zitten wij mogelijk middenin de volgende crisis. En achteraf zijn er altijd wel een paar wijsneuzen die ons dan proberen wijs te maken dat zij die crisis zagen aankomen. Ja, ja. Zij zagen zeker ook de inval in Koeweit aankomen en de aanslag op de Twin Towers en de corona crisis. Tuurlijk.

En als die crisis er straks is, dan worden wij ontslagen. En als wij zijn ontslagen en in fi nanciële problemen komen kost die stress ons ons huwelijk. En dan verkopen wij ons huis. Ja, met duizenden anderen tegelijk met alle gevolgen voor de huizenprijs. Oeps. Dan is je enige zekerheid nog de hoogte van je hypotheekschuld.

Ok, dan verkoop ik nu mijn huis in deze gekte. Maar waar ga ik dan wonen? Huren of weer duur terugkopen? En als ik er dan over 10 jaar achter kom dat de huizen gewoon verder in waarde zijn gestegen? Ja, dan bel ik Wilfred Mooij en wrijf ik hem dit artikel onder zijn neus. Sluit dan maar aan, achter in de enorme rij.

Kortom, ik weet één ding zeker. En dat is dat ik het ook niet weet. En dat al die wijsneuzen op een verjaardag het ook niet weten. Maar dat is toch ook wel weer een soort van wijsheid. Toch?

Wilfred Mooij cfp


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:15

Befaamd 'Rondje Poel' uit roulatie door onderhoud bruggen

Amstelveen - Omdat binnenkort wordt gestart met het renoveren en op orde maken van bruggen langs De Poel in Amstelveen zullen wandelaars diverse periodes geen rondje poel meer kunnen lopen. Zowel paden aan de zuid- als oostzijde van de Poel worden gedurende de werkzaamheden tijdelijk afgesloten.

Algemeen gisteren 14:14

AmstelveenZ Dierendagshow.... show je huisdier!

Amstelveen - Het is weer Dierendag! Heb jij een leuke, aandoenlijke, lieve of gekke foto (of kort filmpje) van jouw  huisdier? Stuur ‘m in en maak met jouw Amstelveense huisdier (of dieren) kans op een waardebon van 50 euro van Van Noord's Dierenvoeders.

Algemeen gisteren 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen 3 okt. 2022 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.