Column Geijsel Kroon: Nu nog een huis kopen of nu verkopen?

Amstelveen - Tja, je zult toch ergens moeten wonen, maar je moet beleggen als het bloed door de straten loopt. Twee open deuren die tegen over elkaar open staan. Wat is wijsheid?

De rente is in 600 jaar nog niet zo laag geweest als nu. Daarom is kopen nu goedkoper dan huren. Maar wat als je nu op het randje van je leencapaciteit een huis koopt en de rente gaat over 10 jaar van 1 % naar bijvoorbeeld 6 %? Dan is de infl atie die nu tijdelijk lijkt, naar boven doorgeschoten. Dan zitten wij mogelijk middenin de volgende crisis. En achteraf zijn er altijd wel een paar wijsneuzen die ons dan proberen wijs te maken dat zij die crisis zagen aankomen. Ja, ja. Zij zagen zeker ook de inval in Koeweit aankomen en de aanslag op de Twin Towers en de corona crisis. Tuurlijk.

En als die crisis er straks is, dan worden wij ontslagen. En als wij zijn ontslagen en in fi nanciële problemen komen kost die stress ons ons huwelijk. En dan verkopen wij ons huis. Ja, met duizenden anderen tegelijk met alle gevolgen voor de huizenprijs. Oeps. Dan is je enige zekerheid nog de hoogte van je hypotheekschuld.

Ok, dan verkoop ik nu mijn huis in deze gekte. Maar waar ga ik dan wonen? Huren of weer duur terugkopen? En als ik er dan over 10 jaar achter kom dat de huizen gewoon verder in waarde zijn gestegen? Ja, dan bel ik Wilfred Mooij en wrijf ik hem dit artikel onder zijn neus. Sluit dan maar aan, achter in de enorme rij.

Kortom, ik weet één ding zeker. En dat is dat ik het ook niet weet. En dat al die wijsneuzen op een verjaardag het ook niet weten. Maar dat is toch ook wel weer een soort van wijsheid. Toch?

Wilfred Mooij cfp


Meer nieuws

Wonen vandaag 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport vandaag 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport vandaag 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.