Wilfred Mooij. [Beeld: Anko Stoffels]

Column: 'Gok met je zorgverzekering'

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen. Deze keer over de zorgverzekering.

Vorig jaar bespaarden één miljoen mensen maar liefst 61 miljoen euro op hun zorgverzekering. Meer dan 90% van de verzekerden stapten niet over. Waag eens een klein gokje en verdien je Ouderjaarsloten terug.

In tien minuten
Ik denk dat je binnen tien minuten op een goede vergelijkingssite (ZorgverzekeringWijzer.nl) al gauw honderd euro per jaar per volwassene bespaart. Toch een leuk kerstdiner met het hele gezin. Als je heel gezond bent kun je met een klein gokje nog meer besparen met een vrijwillig hoger eigen risico. En als je ongezond bent kun je je aanvullende verzekering afstemmen op je te verwachten zorgkosten. Tien minuten!

Eigen risico
Het eigen risico (ook het vrijwillige) geldt namelijk niet voor je aanvullende- en tandartsverzekering. Het verplichte eigen risico van 385 euro geldt ook niet voor de huisarts en minderjarige kinderen. Maar pas op; als de huisarts je bloed of urine laat onderzoeken of medicijnen (uitgezonderd de griepprik) voorschrijft gaat dat wel ten koste van je eigen risico.

Vrijwillig
Met een vrijwillig extra eigen risico van 500 euro bespaar je ongeveer 250 euro per jaar. Hoef je niet eens over te stappen naar een andere verzekering. Dit houd je in de pocket. Dus in het slechtste geval kost deze ‘vergissing’ je 250 euro omdat je je hele eigen risico toch benut in 2018. Die gok kun je wel wagen lijkt me.

Tips
En als je dan toch bezig bent heb ik nog de volgende tips voor je. Miljoenen mensen gebruiken medicijnen en betalen daar naast het eigen risico ook nog eens een eigen bijdrage voor. Dat kan prima met een aanvullende verzekering worden opgevangen. Die aanvullende verzekering betaalt ook meteen de brillen en beugels en fysiotherapie van het hele gezin. Zonder eigen risico!

Vergelijk!
Op www.ZorgverzekeringWijzer.nl (klik hier) kunnen de diverse aanbieders eenvoudig worden vergeleken.

Wilfred Mooij, ffp Geijsel Kroon

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.26, December 2017]

Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.