Geertje Visser.

Column: 'Ouderen Chaos Amstelveen'

AMSTELVEEN -  Geertje Visser is columnist voor AmstelveenZ Magazine. In de november-editie schrijft ze over een soap in de lokale politiek, ook al is volgens haar verder niemand in deze stad in lokale politiek geïnteresseerd.

Het is hommeles in bejaard Amstelveen. Nu is bejaard Amstelveen een pleonasme, net zoals een onvindbare starterswoning dat is in deze stad, maar achter de kamerschermen van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) druipt de advocaat met slagroom van de muur.

Ik dacht ik vermeld het even, want volgens mij is verder niemand in deze stad geïnteresseerd in de lokale politiek en het zou doodzonde zijn wanneer deze soap, die de GTST doet verkruimelen tot een soort Sesamstraat, het grote publiek nooit zou bereiken.

Bovendien moeten we volgend jaar naar de lokale stembus en met een derde van Amstelveen dat tot de doelgroep van de OCA behoort (namelijk boven de vijftig jaar, aldus de partij), lopen we zonder waarschuwing zomaar kans om straks met een soort Ludo Sanders in de gemeenteraad opgescheept te zitten.

Wat er precies loos is heb ik nog niet kunnen ontcijferen, maar het riekt ernaar dat een bonte stoet vijftigplussers de OCA ziet als laatste kans om in de gemeenteraad te komen/een aanvulling op het pensioen te krijgen/toch nog dat lintje te scoren/iets nuttigs om handen te hebben/gewoon zomaar.

Eerst waren het onverkiesbare VVD-leden die als een sprinkhanenplaag de partij overnamen en plots bijzónder begaan waren met het lot van onze ouderen, maar die maakten zich met gezwinde spoed (voor zover dat gaat op je oudere dag) uit de voeten nadat ze wat rondgesnuffeld hadden in de soos. “De partij en fractie staan bol van persoonlijke belangen, tegenstellingen en intriges”, aldus terugtredend voorzitter Lechner. Als een oud VVD-er dat zegt weet je dat het wel héél bont moet zijn.

En nu is er dus sprake van een heuse coup. Fractievoorzitter Spinhoven - zelf vier jaar geleden aan de macht gekomen na een kort geding waarbij ook al twee antieke stromingen elkaar te lijf gingen – is gewipt (figuurlijk hoor) door familie De Robles. Die zouden alle De Robli in Amstelveen en omstreken hebben gerobiliseerd om lid te worden van de partij en zo vader De Robles tot lijsttrekker te kronen.

Moeder de Robles is voorzitter en secretaris en zelfs de achttienjarige dochter De Robles is lid geworden van de ouderenpartij – iets wat best een beetje lullig klinkt op de introductieweek van je nieuwe studie. Bovendien dacht ik dat het gezin als hoeksteen van de samenleving iets van het CDA was, maar dat terzijde. Meneer De Robles wordt nu geflankeerd door de 85-jarige mevrouw Tang die óók in het complot lijkt te zitten en over wiens naam ik een hoop flauwe grapjes zou kunnen maken maar dat doe ik niet.

Afijn. Het laatste woord is er vást nog niet over gezegd. Bovendien heeft meneer De Robles een intrigerend dun snorretje dat niet zou misstaan in GTST. En zo kijk ik ineens reikhalzend uit naar de komende verkiezingen.

Geertje Visser

[Dit artikel is verschenen in AmstelveenZ Magazine No. 25 - November 2017]


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.