Geertje Visser.

Column: 'Ouderen Chaos Amstelveen'

AMSTELVEEN -  Geertje Visser is columnist voor AmstelveenZ Magazine. In de november-editie schrijft ze over een soap in de lokale politiek, ook al is volgens haar verder niemand in deze stad in lokale politiek geïnteresseerd.

Het is hommeles in bejaard Amstelveen. Nu is bejaard Amstelveen een pleonasme, net zoals een onvindbare starterswoning dat is in deze stad, maar achter de kamerschermen van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) druipt de advocaat met slagroom van de muur.

Ik dacht ik vermeld het even, want volgens mij is verder niemand in deze stad geïnteresseerd in de lokale politiek en het zou doodzonde zijn wanneer deze soap, die de GTST doet verkruimelen tot een soort Sesamstraat, het grote publiek nooit zou bereiken.

Bovendien moeten we volgend jaar naar de lokale stembus en met een derde van Amstelveen dat tot de doelgroep van de OCA behoort (namelijk boven de vijftig jaar, aldus de partij), lopen we zonder waarschuwing zomaar kans om straks met een soort Ludo Sanders in de gemeenteraad opgescheept te zitten.

Wat er precies loos is heb ik nog niet kunnen ontcijferen, maar het riekt ernaar dat een bonte stoet vijftigplussers de OCA ziet als laatste kans om in de gemeenteraad te komen/een aanvulling op het pensioen te krijgen/toch nog dat lintje te scoren/iets nuttigs om handen te hebben/gewoon zomaar.

Eerst waren het onverkiesbare VVD-leden die als een sprinkhanenplaag de partij overnamen en plots bijzónder begaan waren met het lot van onze ouderen, maar die maakten zich met gezwinde spoed (voor zover dat gaat op je oudere dag) uit de voeten nadat ze wat rondgesnuffeld hadden in de soos. “De partij en fractie staan bol van persoonlijke belangen, tegenstellingen en intriges”, aldus terugtredend voorzitter Lechner. Als een oud VVD-er dat zegt weet je dat het wel héél bont moet zijn.

En nu is er dus sprake van een heuse coup. Fractievoorzitter Spinhoven - zelf vier jaar geleden aan de macht gekomen na een kort geding waarbij ook al twee antieke stromingen elkaar te lijf gingen – is gewipt (figuurlijk hoor) door familie De Robles. Die zouden alle De Robli in Amstelveen en omstreken hebben gerobiliseerd om lid te worden van de partij en zo vader De Robles tot lijsttrekker te kronen.

Moeder de Robles is voorzitter en secretaris en zelfs de achttienjarige dochter De Robles is lid geworden van de ouderenpartij – iets wat best een beetje lullig klinkt op de introductieweek van je nieuwe studie. Bovendien dacht ik dat het gezin als hoeksteen van de samenleving iets van het CDA was, maar dat terzijde. Meneer De Robles wordt nu geflankeerd door de 85-jarige mevrouw Tang die óók in het complot lijkt te zitten en over wiens naam ik een hoop flauwe grapjes zou kunnen maken maar dat doe ik niet.

Afijn. Het laatste woord is er vást nog niet over gezegd. Bovendien heeft meneer De Robles een intrigerend dun snorretje dat niet zou misstaan in GTST. En zo kijk ik ineens reikhalzend uit naar de komende verkiezingen.

Geertje Visser

[Dit artikel is verschenen in AmstelveenZ Magazine No. 25 - November 2017]


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.