Restaurant Aan de Poel. [Maurice Franssen]

Compleet vernieuwd Aan de Poel weer open na brand

Amstelveen – Er kan vanaf vandaag weer gegeten worden in een compleet vernieuwd Aan de Poel in Amstelveen. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant werd begin juli getroffen door een brand.

Vrijdagochtend 6 juli brak er rond 05.30 uur door kortsluiting in de meterkast brand uit in het restaurant. De hal aan de achterkant van het pand brandde volledig uit. Daarnaast was er overal veel rook- en roetschade.

Schade

Sinds de brand is er met man en macht gewerkt om de enorme schade aan het restaurant van maître-sommelier en eigenaar Robbert Veuger en mede-eigenaar en chef-kok Stefan van Sprang te herstellen. “We zijn er megatrots op dat we er in geslaagd zijn om na zeven weken weer open te gaan”, vertelt de assistent van de twee eigenaren Rens Pielage. “Het restaurant was door de brand echt helemaal total loss verklaard. Maar dankzij een geweldig team van aannemers en anderen hebben we het gehaald.”

Het restaurant Aan de Poel is compleet vernieuwd. Dat heeft zo zijn voordelen. “Omdat we door de brand de wijnkamer hebben moeten verplaatsen, hebben we de tafels anders gerangschikt. Hierdoor kan iedereen bij het raam genieten van een mooi uitzicht. Verder is echt alles nieuw. Van voordeur tot achterdeur. De wijnkamer, de bars, de stoelen, de tafels, de gordijnen. Noem maar op. En we hebben nu een mooie private dining in de nieuwe wijnkamer.”

Proefgedraaid

Met de heropening heeft Aan de Poel ook een nieuw door Maurice Franssen ontworpen logo en huisstijl gekregen. Daarnaast wordt er binnenkort een compleet nieuwe website gelanceerd. Afgelopen weekend kon er in het restaurant al worden proefgedraaid met vrienden en bekenden. “We hebben met zijn allen een mooi glas wijn gedronken om te proosten op de heropening”, vertelt Pielage.

Vanaf vanavond is iedereen weer welkom in het totaal vernieuwde restaurant. “De lunch slaan we deze week tot en met maandag 10 september nog even over om de allerlaatste puntjes op de i te zetten”, vertelt Pielage. “Maar ’s avonds is iedereen nu al weer welkom. En dat is maar goed ook. Wij staan met zijn allen al weken te trappelen om de mensen weer te kunnen ontvangen met lekker eten en drinken. Eindelijk mag het weer.”


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.