Connexxion rijdt tot 23:00 uur door op oudejaarsavond

Connexxion rijdt tot 23:00 uur door op oudejaarsavond

AMSTELVEEN - De bussen van Connexxion moeten komende oudejaarsavond tot 23.00 uur doorrijden, zo laat de Amsterdamse nieuwszender AT5 weten. Al jaren stopt het ov in en om Amsterdam om klokslag 20.00 uur, om vervolgens om 1.00 uur weer op te starten met het nachtnet. Maar vanaf dit jaar niet meer.

Langer doorrijden
Of je nu feest gaat vieren in Amsterdam of juist Amsterdam zou willen ontvluchten om de jaarwisseling in Amstelveen te beleven, het kan vanaf dit jaar gewoon met de bus. Jarenlang stopte de chauffeurs van Connexxion oudjaarsavond om 20:00 uur, maar vanaf dit jaar zal dat pas rond 23:00 uur zijn.
Connexxion blijft de komende jaren vervoerder in Amstelland Meerlanden (gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Haarlemmermeer). Maar daarmee ook verplicht om op oudejaarsavond langer doorrijden.

In de vernieuwde concessie, die ingaat op 10 december, mag Connexxion haar diensten alleen tussen 23.00 uur en 1.00 uur stilleggen. En moet er voor die tijd gereden worden als in een nacht van zaterdag op zondag.


Reacties