Container met bloemetjesmat blijft vrij van afval, maar...

Amstelveen - Bij steeds meer ondergrondse afvalcontainers in Amstelveen zijn groene containermatjes met daarop kunstbloemen- en gras te zien: de matjes zouden effectief zijn tegen het dumpen van afval naast containers, maar als de container ernaast geen matje heeft...

Bij winkelcentrum Waardhuizen aan Parlevinker bleef een container met een bloemenmatje schoon, maar werden doodleuk bij de container ernaast twee lattenbodems, een opgevouwen matras en een pedaalemmer gedumpt, tot onvrede van diverse buurtbewoners.

Het dumpen of neerzetten van afval naast containers blijft een grote ergernis van veel bewoners en blijft de kop opsteken, ondanks pogingen om met bloemenmatjes en tweetalige boete-stickers (die op alle containers zijn geplakt - 95,- euro boete) de dumpingen de kop in te drukken.

Handhaving krijgt dagelijks meldingen van afval naast containers en rijdt heel Amstelveen af om afval naast containers weg te ruimen. Zij doen ook ook onderzoek naar mogelijke adresgegevens bij het gedumpte afval, maar dat heeft niet altijd resultaat.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.