Pixabay.com

Corona: aantal in ziekenhuis opgenomen Amstelveners niet gestegen

Amstelveen – Het aantal inwoners van Amstelveen dat is opgenomen in een ziekenhuis vanwege een COVID-19 besmetting is de afgelopen 24 uur niet gestegen, zo blijkt uit de nieuwste update van het RIVM.

Gisteren meldde het RIVM tot op heden 31 opnames van Amstelveners. De afgelopen 24 uur kwamen er geen meldingen van opnames van Amstelveners bij.

COVID-19 ziekenhuisopnames
Het RIVM meldt dagelijks het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente, per 100.000 inwoners. In Amstelveen staat het aantal ziekenhuisopnames vandaag (2 april, 14.00 uur), net als gisteren, op 33,8 personen op basis van 100.000 inwoners. Aangezien Amstelveen circa 92.000 inwoners telt komt dat omgerekend op 31 personen uit. Kijk hier op de kaart van het RIVM.

Positieve testen Amstelveen
De GGD Amsterdam meldde gisterenavond wel een flinke toename van het aantal positieve testen tot nu toe in Amstelveen:dat waren er 105 totaal (een toename van 12 in vergelijking met de dag ervoor). Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Over genezingen of het totaal aantal testen dat wordt uitgevoerd zijn geen cijfers bekend.

Nederland
In heel Nederland zijn tot dusver 5.784 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, vandaag werden door het RIVM een toename van 625 ziekenhuisopnames gemeld. Inmiddels zijn 14.697 Nederlanders positief getest, een toename van 1.083 sinds gisteren. Voor zover bij het RIVM bekend en gemeld zijn 1339 mensen in Nederland overleden aan het virus (+166 vandaag)


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.