Pixabay.com

Corona: aantal in ziekenhuis opgenomen Amstelveners niet gestegen

Amstelveen – Het aantal inwoners van Amstelveen dat is opgenomen in een ziekenhuis vanwege een COVID-19 besmetting is de afgelopen 24 uur niet gestegen, zo blijkt uit de nieuwste update van het RIVM.

Gisteren meldde het RIVM tot op heden 31 opnames van Amstelveners. De afgelopen 24 uur kwamen er geen meldingen van opnames van Amstelveners bij.

COVID-19 ziekenhuisopnames
Het RIVM meldt dagelijks het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente, per 100.000 inwoners. In Amstelveen staat het aantal ziekenhuisopnames vandaag (2 april, 14.00 uur), net als gisteren, op 33,8 personen op basis van 100.000 inwoners. Aangezien Amstelveen circa 92.000 inwoners telt komt dat omgerekend op 31 personen uit. Kijk hier op de kaart van het RIVM.

Positieve testen Amstelveen
De GGD Amsterdam meldde gisterenavond wel een flinke toename van het aantal positieve testen tot nu toe in Amstelveen:dat waren er 105 totaal (een toename van 12 in vergelijking met de dag ervoor). Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Over genezingen of het totaal aantal testen dat wordt uitgevoerd zijn geen cijfers bekend.

Nederland
In heel Nederland zijn tot dusver 5.784 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, vandaag werden door het RIVM een toename van 625 ziekenhuisopnames gemeld. Inmiddels zijn 14.697 Nederlanders positief getest, een toename van 1.083 sinds gisteren. Voor zover bij het RIVM bekend en gemeld zijn 1339 mensen in Nederland overleden aan het virus (+166 vandaag)


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 10:47

Druk op Amstelveense noodopvang neemt toe; scholen bereiden zich voor op Britse variant

Amstelveen - Hoewel op dit moment de situatie nog houdbaar is op scholen en bij opvangorganisaties in Amstelveen, meldt de gemeente dat de druk op de noodpvang toeneemt, groepen vol dreigen te raken en het lastiger wordt om de noodopvang te bemensen. Daarbij bereiden scholen zich voor op de Britse corona-variant.